BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στο Λονδίνο το Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου

Σε ειδική εκδήλωση στο εστιατόριο Sky23 του ξενοδοχείου Hilton London Metropole, στο Λονδίνο παρουσιάστηκε το Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού.

akalathiprwinou

21
0

Την ιδέα για την παρουσίαση σε διεθνείς τουριστικές αγορές είχε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας. Το Καλάθι Πρωινού του Νοτίου Αιγαίου, ως πρωτοβουλία, εντάσσεται στον προγραμματισμό της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019 και στόχο έχει να γνωρίσει τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν από τον μπουφέ, όσα είχαν ετοιμάσει - χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα της περιοχής και τις καλύτερες πρώτες ύλες, από τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές - οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στη διάρκεια της εκδήλωσης για το Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Ροδίτικη λαδόπιτα, μέλι Ρόδου και Καλύμνου, χαρουπόπιτα γεμιστή με αρωματικά, μαρμελάδα Νάξου, χαλβαδόπιτα, μους ταραμά, μυκονιάτικο ήλιο, σίσερα (αλλαντικό), κρεμυδόπιτα Μυκόνου, φάβα Σαντορίνης, γλυκό κίτρο Νάξου, γλυκό ντοματάκι και σταφύλι Κω, αλμυρούς λουκουμάδες ήταν μερικά από τα προϊόντα που αναδείχτηκαν.



Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πρόγραμμα Καλάθι Πρωινού της ΣΕΤΚΕ, που στόχο έχει τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα, με τη γαστρονομία και τον τουρισμό. Σκοπός του προγράμματος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, που παρουσιάστηκε επίσημα ένα χρόνο πριν, και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη φετινή τουριστική περίοδο σε Ρόδο και Κεφαλλονιά, από ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα, τα οποία έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση, είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας και η καθιέρωσή της σε δημοφιλή, γαστρονομικό προορισμό.


 
Η  αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, δήλωσε: «Πολιτισμός, αθλητισμός, γαστρονομία είναι το τρίπτυχο όπου στηρίζονται οι τουριστικές δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τη γαστρονομία του τόπου μας και τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα των νησιών, μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο, που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές και η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, εμπλουτίζοντας την εμπειρία για τους επισκέπτες των νησιών μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης ανέφερε: «Η παρούσα περιφερειακή αρχή από την αρχή έθεσε ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των ντόπιων, τοπικών προϊόντων που παράγουν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Σήμερα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την αποδοχή που είχε η παρουσίαση του προγράμματος Το Καλάθι Πρωινού του Νοτίου Αιγαίου, που δείχνει πως ο αρχικός στόχος μας, που δουλέψαμε με σχέδιο και σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, επιτεύχθηκε. Τα νησιά μας έχουν τεράστιο πλούτο, τα τοπικά προϊόντα τους, που εμείς καταφέραμε με στοχευμένες δράσεις να τα αναδείξουμε σε πολλές χώρες.»

Η εκδήλωση αποτελεί δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Taste the Seasons, της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019.

 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, aegeanews.gr 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία