BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Το επώνυμο ελληνικό απόσταγμα στην Αίγλη

Στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα Ολυμπία) θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου η εκδήλωση γευσιγνωσίας 'Απόσταγμα 2019', ώρες: 13:00 – 20:00μμ.

aellhnikoapostagma19ekdhlwshN

22
0

Mε πρωταγωνιστές το τσίπουρο και την τσικουδιά, το ούζο, τα αποστάγματα σταφυλής και τα παραδοσιακά και μη ελληνικά ηδύποτα (λικέρ), θα παρουσιαστεί μια γκάμα ποτών που δύσκολα μπορεί να βρεθεί αλλού μαζεμένη.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων, ηδύποτα από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν τεράστια τάση στον χώρο.

Επίσης, επειδή το ούζο και το τσίπουρο είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2019 εξασφάλισε την παρουσία μερικών σημαντικών εστιατορίων/μεζεδοπωλείων της Αθήνας, με αξιόλογες λίστες τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού, που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες διάφορες δημιουργίες τους προς δοκιμή, ως «Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης».

Παράλληλες εκδηλώσεις

- Το ούζο στο προσκήνιο | Γνωρίζοντας την ιστορία μας: γεύση και πολιτισμός (ώρα 16:00 – 17:00μμ)

Ο δημοσιογράφος γεύσης και ερευνητής Γιώργος Πίττας, δημιουργός της ιστοσελίδας GreekGastronomyGuide.gr, θα μιλήσει για τα ουζερί και τους ουζομεζέδες της Ελλάδας, με εικόνες που έχει συλλέξει από διάφορα μέρη της χώρας. Μετά από προσωπική, πολυετή έρευνα, ο κ. Πίττας κατέγραψε τους ουζομεζέδες όλης της Ελλάδας πολλούς από τους οποίους θα μοιραστεί (εικονικά) με τους επισκέπτες. Στη συνέχεια, ο δημιουργός της ιστοσελίδας tsou.gr («τα πάντα για το ούζο»), Χάρης Βεκρής, θα παρουσιάσει τη δική του συλλογή με στιγμιότυπα από τον κλασσικό ελληνικό κινηματογράφο, όπου το ούζο πρωταγωνιστεί δίπλα στους αστέρες της μεγάλης οθόνης. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τη θέση του ούζου στη σύγχρονη καθημερινότητα.

- Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος: 1940-2018 | Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου αποσταγματοποιού (ώρα 17:30 – 20:00μμ)


Το Ελληνικό Απόσταγμα και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), τιμούν τον σπουδαίο άνθρωπο και αποσταγματοποιό, Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Επιφανείς αποσταγματοποιοί της Ελλάδας και άξιοι συνάδελφοι του Ανέστη, κοντά σε άλλους επαγγελματίες του χώρου που επίσης επηρεάστηκαν από εκείνον, θα αναφερθούν στη ζωή και το έργο του.

Θα ακολουθήσει μία μίνι συναυλία με μουσική και τραγούδια από τη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, προς τιμήν του τόπου καταγωγής του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου (Σηλυβρία). Σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του στην Αθήνα ο ίδιος συγκίνησε μιλώντας με τον δικό του ιδιοσυγκρασιακό τρόπο για ρεμπέτικα τραγούδια, που εκτελέστηκαν ζωντανά και είχαν θέμα το ούζο και το τσίπουρο.

Τα τραγούδια της φετινής εκδήλωσης θα ερμηνεύσει η Βιβή Βουτσελά, χοράρχης του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, συνοδεία τριών μουσικών: Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Γιάννης Καραμάνης (κιθάρα) και Βαγγέλης Πασχαλίδης (σαντούρι). Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράλληλης αυτής εκδήλωσης έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, ο οποίος θα συνομιλήσει για τα τραγούδια με τον δημοσιογράφο οίνου και καθηγητή μουσικής Αργύρη Καλλιανιώτη, και οι δύο παρόντες στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση πλάι στον εκλιπόντα.

Διοργάνωση: εταιρεία Vinetum (Οινόραμα, Διονύσια, Αφρός και Φυσαλλίδες, Ζυθογνωσία κ.ά.)

Το εισιτήριο για την έκθεση κοστίζει 10 ευρώ και το φοιτητικό 5 ευρώ (στο οποίο περιλαμβάνεται αναλυτικός κατάλογος και ειδικό, αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας αποσταγμάτων)
Είσοδος επαγγελματιών του κλάδου και φοιτητών οινολογίας δωρεάν

Εκθέτες 2019:

AVANTES DISTILLERY

ΑΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

LOST LAKE DISTILLERY

MELISSANIDI ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

PANAGIOTOPOULOS SPIRITS

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΠΕΝΤΖΑ-ΟΥΖΟ VETO ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

TSANTALI VINEYARDS & WINERIES

ΤΣΙΛΙΛΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΠΕΛΑ

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 'ΤΟ ΔΕΚΑΡΑΚΙ'

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ

APOSTOLAKIS DISTILLERY

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΕΛΑΡΙΑ

ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ

PARPAROUSSIS WINERY - DISTILLERY


Περισσότερες πληροφορίες
:

www.apostagmata.gr

τηλ: 210 76 60 560

email: info@vinetum.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία