BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζεται η κακοκαιρία, βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα τις πρωινές ώρες σε Ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και αργότερα πιθανόν στην Κρήτη, με βαθμιαία όμως βελτίωση και περιορισμό των φαινομένων στα νότια νησιωτικά τμήματα προβλέπει για την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 το meteo.gr.

kakokairia_3

20
0

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης το πρωί στα κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 6 βαθμούς), 6 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα φυσούν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα, τις πρωινές ώρες, αλλά και βαθμιαία βελτίωση αναμένονται την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Την Τετάρτη, σε λίμνη μετατράπηκε το Ζευγωλατιό Αρκαδίας, με τα νερά από την καταρρακτώδη βροχή να πλημμυρίζουν σχεδόν όλο το χωριό. Πάνω από 20 σπίτια, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, υπέστησαν σημαντικές ζημιές ενώ τα νερά έχουν σκεπάσει σχεδόν όλους τους δρόμους, την πλατεία του χωριού και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Στην πλατεία το ύψος του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινόμενων βρέθηκαν και περιοχές του Δήμου Ευρώτα. Η στάθμη του παραπόταμου του ποταμού Βορβά αυξήθηκε και πάλι, με συνέπεια να προκληθούν πλημμύρες σε καλλιέργειες στην περιοχή μεταξύ Σκάλας, Βλαχιώτη και Έλους, ενώ υπήρξαν και κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων από σπίτια στις περιοχές Αγ. Γεώργιος Σκάλας και Έλος. Με απόφαση του Δημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δ. Ευρώτα παρέμειναν κλειστές την Τετάρτη (6/2).





Η κακοκαιρία έπληξε και την περιοχή του Δήμου Αν. Μάνης, ενώ στο Γύθειο, η παραλιακή οδός, από την είσοδο του λιμανιού έως τη διασταύρωση Ακούμαρου, ήταν κλειστή την Τρίτη (5/2) λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και ανέμων, που είχαν ως συνέπεια ο δρόμος να πλημμυρίσει και το νερό να εισέλθει σε καταστήματα. Στη Μονεμβασιά, η θάλασσα «βγήκε» στη στεριά, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στη μαρίνα, τον φάρο και άλλες λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ παρασύρθηκε και μία βάρκα. Πλημμύρες σημειώθηκαν σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή Μονεμβασιάς, Μολάων, Μεταμόρφωσης. Στις Καρυές Δ. Σπάρτης ένα όχημα παρασύρθηκε από το νερό, ωστόσο ο οδηγός πρόλαβε να απεγκλωβιστεί εγκαίρως. Επίσης, στη διασταύρωση της ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης προς Βούρβουρα, η κυκλοφορία διεκόπη λόγω πτώσης βράχου.




Πηγή: meteo.gr, real.gr, lakonikos.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία