BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Σε ανοικτή σύσκεψη στη Βέροια για τις χαμηλές τιμές στο ροδάκινο καλούν Βορίδη, οι παραγωγοί

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τις χαμηλές τιμές και την μη απορρόφηση σε πολλές ποικιλίες ροδακίνων πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, στην διάρκεια της οποία αποφασίστηκε ομόφωνα να προσκληθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να δώσει λύσεις γύρω από το θέμα.

rodakin

10
0

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συλλογικοί φορείς ροδακινοπαραγωγών, αλλά και παραγωγοί από όλους τους νομούς της χώρας, στους οποίους καλλιεργούνται ροδάκινα. Οι τοποθετήσεις όλων αφορούσαν τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι ροδακινοπαραγωγοί. Βασικοί λόγοι της δύσκολης αυτής κατάστασης είναι το εμπάργκο, η μεγάλη παραγωγή, αλλά και το χαλάζι και οι θεομηνίες που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου , «αποφασίστηκε ομόφωνα να προσκληθεί στη Βέροια ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βορίδης Μάκης, σε ανοιχτή συνεδρίαση με τη συμμετοχή Ομάδων Παραγωγών, Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αγροτικών Συλλόγων αλλά και ροδακινοπαραγωγών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον Υπουργό να ανακοινώσει τι προτίθεται να κάνει για να βελτιωθεί το οικονομικό αδιέξοδο των παραγωγών.».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου θα ενημερώσει με νέα ανακοίνωσή του για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη αυτή στη Βέροια.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία