Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αίτημα αγροτών Σάμου για ένταξη στον κανονισμό ΕΛΓΑ αποζημιώσεων από αγριογούρουνα

Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Αντιπεριφέρειας Σάμου, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των τοπικών παραγωγών για ένταξη των ζημιών από αγριογούρουνα στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, όπως ενημερώθηκαν μετά από συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου οι εκπρόσωποι του Πανσαμιώτικου Αγροτικού Συλλόγου.

kalliergies-agriogourouna

40
0

Αναλυτικότερα, το ΔΣ του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου είχε συνάντηση την Τρίτη 29/11 με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κο Πανουράκη, το δασαρχείο, τη ΔΑΟΚ και τους προέδρους των κυνηγετικών συλλόγων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με θέμα το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα.

Μετά την ανάδειξη του θέματος τον Αύγουστο του 22 από τον Σύλλογο, οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν από τη μεριά της Αντιπεριφέρειας ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας να ενταχθούν οι ζημιές από τα αγριογούρουνα στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Επίσης συζητήθηκε ότι θα συγκροτηθούν ομάδες δίωξης υπό την επίβλεψη του δασαρχείου.

Στη συνάντηση τέθηκε φυσικά και το θέμα των τελευταίων ημερών της αύξησης του εκθλιπτικού δικαιώματος από 14% σε 18% στα ελαιοτριβεία της Σάμου ώστε να δοθεί λύση.  Από τη μεριά της η Αντιπεριφέρεια ανέφερε ότι θα προωθήσει το θέμα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία