BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ενίσχυση για 7.300 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας θα λάβουν οι παραγωγοί στην Ημαθία

Τα στρέμματα μηλοκαλλιέργειας στην Π.Ε. Ημαθίας, που θα τύχουν στήριξης βάση των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέρχονται σε 7.300, σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνει η σχετική τεκμηρίωση την οποία επεξεργάστηκε η ΔΑΟΚ Ημαθίας σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη.

323769267_707225894258463_7583556261864081092_n

1141
4
Όπως ενημερώνει με ανάρτησή του ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τεκμηρίωσης που είχε ξεκινήσει απο τη ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη και αφορά τη μείωση του εισοδήματος που υπέστησαν οι παραγωγοί μήλων, λόγω συνθηκών αγοράς. Στην Ημαθία τα στρέμματα μήλων που θα τύχουν της στήριξης βάση των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέρχονται σε 7300 στρέμματα.


Σχετική ανακοίνωση της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών αναφέρει: 

«Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας σε ανακοίνωσή της με θέμα την “Εισοδηματική Ενίσχυση Μηλοπαραγωγών Ημαθίας”, αναφέρει τα εξής:

«Απεστάλη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η τεκμηρίωση για τα μήλα της Περιφερειακής μας Ενότητας, την οποία επεξεργάστηκε η ΔΑΟΚ Ημαθίας σε συνεργασία με τις αναγνωρισμένες Συνεταιριστικές Οργανώσεις Παραγωγών. Με την εν λόγω τεκμηρίωση αποδεικνύεται η κατάρρευση των τιμών πώλησης των μήλων λόγω προβλημάτων στη Διεθνή Αγορά και θεμελιώνεται το δικαίωμα εισοδηματικής ενίσχυσης από τον λογαριασμό του de minimis.

Η Ημαθία μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καταβολή εισοδηματικής ενίσχυσης στους μηλοπαραγωγούς της Λάρισας, κινήθηκε με ταχύτητα και ολοκλήρωσε τη σχετική τεκμηρίωση από τους πρώτους, έτσι ώστε και οι αγρότες της περιοχής μας να καταστούν δικαιούχοι της οικονομικής στήριξης των μηλοπαραγωγών».


Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

06-01-2023 11:57ΚΩΣΤΑΣ

ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΖΗΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΗΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5,500 ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΝΤΙΖΕΙς ΜΕ ΜΠΕΚ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΡΩς ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΑΔΙΚΙΣΑΚΑΠΟΙΟΥς ΠΑΡΑΓΩΓΟΥς ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Απάντηση

04-01-2023 17:14Βoycottaz

Λείπει αυτός που πατάει το κουμπί γι'αυτό δεν τα έχουν βάλει ακόμα!!

Απάντηση

04-01-2023 16:21Λεyt

Για το ροδακινο μούγκα κοροϊδεύουν το κοσμακι εδώ και πόσους μήνες αποζημιωσατε το μήλο και καλά κάνατε αλλά το ραδακινο ήταν πρώτο που έπαθε την ζημιά και πάτε από εβδομάδα σε εβδομάδα τους παραγωγούς Θα κάνετε το θαύμα να αναστήσετε το σύριζα ειστε ικανοί

Απάντηση

04-01-2023 14:59Αγανακτισμένος

Για το πόσο δεν λέτε όμως κ αυτό δεν με αρέσει τη έγινε .......

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία