BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Επίσπευση των αποζημιώσεων απαιτούν οι πλημμυροπαθείς της Νέας Σμύρνης Λάρισας

Mπορεί ο κρατικός μηχανισμός να κινήθηκε γρήγορα για την καταγραφή των ζημιών και τις πρώτες αποζημιώσεις, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες, όπως υποστηρίζουν οι πληγέντες από την συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Μαξιμος-Πλημμυροπαθεις_Ν__Σμυρνης

29
0

«Ουδείς αμφιβάλει ότι η καταστροφές σε περιουσίες από τις πλημμύρες λόγω Daniel προκάλεσαν ανυπέρβλητες δυσκολίες σε όλους όσοι επλήγησαν. Ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε γρήγορα για την καταγραφή των ζημιών και τις πρώτες αποζημιώσεις, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες, όπως υποστηρίζουν οι πληγέντες από την συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας, και θεωρώ εύλογο το αίτημά τους αυτές να εξεταστούν άμεσα και να επισπευσθούν οι πληρωμές. Η επικοινωνία μου με τον αρμόδιο υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης είχε αυτό τον σκοπό και αναμένω, μετά την αποστολή υπομνήματος από τους πλημμυροπαθείς, να οριστεί η συνάντηση που εδώ και καιρό ζητούν για να τεθούν τα ζητήματά τους επί τάπητος». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των πλημμυροπαθών από την συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβασή του προκειμένου να τους δεχθεί ο αρμόδιος υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ώστε να αντιμετωπισθούν οι εκκρεμότητες για να λάβουν τις αποζημιώσεις της κρατικής αρωγής για τα σπίτια τους που πλημμύρισαν από τον Daniel.

Ραντεβού με τον υφυπουργό

Οι πληγέντες ανέφεραν ότι η Νέα Σμύρνη, μαζί με τον Άγιο Θωμά, ήταν οι συνοικίες της πόλης της Λάρισας που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές σε οικίες από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, διαμαρτυρήθηκαν διότι υφίστανται ακόμη εκκρεμότητες στις αποζημιώσεις ισόγειων κύριων κατοικιών, χωρίς υπαιτιότητα των αιτούντων. Ως λόγους, ανέφεραν τις αστοχίες κατά τις αυτοψίες, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για διορθώσεις, καθώς και τη δύσκολη επικοινωνία με τις υπηρεσίες της αρωγής ώστε να δίνονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις στα ερωτήματά τους. Επίσης, επεσήμαναν ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν διενεργήθηκαν αυτοψίες, κυρίως για δευτερεύουσες κατοικίες.

Ο κυβερνητικός βουλευτής κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εκ Μαγνησίας αρμόδιο υφυπουργό, μεταφέροντάς του τα αιτήματα της επιτροπής των πλημμυροπαθών. Ο  κ. Τριαντόπουλο ζήτησε να συνταχθεί και να του αποσταλεί υπόμνημα με τα θέματα των κατοίκων της συνοικίας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, ενώ δεσμεύτηκε ότι ακολούθως θα υπάρξει συνάντηση με αντιπροσωπεία των πλημμυροπαθών της Ν. Σμύρνης, προκειμένου να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στη συνάντηση με τον κ. Χαρακόπουλο, την αντιπροσωπεία των πλημμυροπαθών της Ν. Σμύρνης, αποτελούσαν οι κ.κ. Βασίλης Κερμελίδης, Δημήτρης Γεωργούλας, Άννα Νάτσα, Φανή Χάμου, Δημήτρης Κυριτσάκας, Άγης Τριγάζης και Σωτήρης Μπαρμπούτης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία