BACK TO
TOP
Agrenda

Τα ίδια Παντελάκη μου…

Στο όριο πάλι οι πληρωµές για τους αγρότες. Στα κάγκελα οι παραγωγοί, που τέτοια κατάσταση δεν έχουν ξαναδεί. «Κάθε χρόνο και χειρότερα», λένε. Ο προγραµµατισµός των αρµοδίων δείχνει ηµεροµηνία ορόσηµο τη Μεγάλη Τρίτη. «Ποιος τους έχει εµπιστοσύνη;» αναρωτιούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι. Για νωρίτερα ούτε λόγος! Το θέµα είναι µην πάνε πιο πίσω…..

963-ths-piatsas

503
0
  • Πληρωµές θα γίνουν όντως! Το ζητούµενο είναι ποιες από όλες και πόσα χρήµατα θα µπουν από τα συνολικά 700 εκατ. ευρώ, τα οποία επαναλαµβάνει πικνά συχνά ο υπουργός της πλατείας. Σκοπός να γίνει η πίστωση, για να γίνει τζέρτζελο ότι µπήκαν λεφτά και να µπορούν να περάσουν τις γιορτές οι αγρότες. Επί τοις ουσίας, µάλλον θέλουν να µπερδέψουν τον κόσµο και να µην υπάρξουν έντονες και µαζικές αντιδράσεις µέρες που θα είναι, επειδή οι περισσότεροι θα δουν λιγότερα χρήµατα από αυτά που περιµένουν!
  • Κανείς δεν θα ξέρει αν τα χρήµατα στο λογαριασµό του αφορούν συνδεδεµένες, eco-schemes, υπόλοιπα από περσινή ενιαία ή ακόµα και αποζηµιώσεις. Ο υπουργός της πλατείας, από την άλλη, επιµένει «πριν από το Πάσχα θα πληρωθούν τα αδιάθετα 88 εκατ. ευρώ  της ενιαίας ενίσχυσης του 2023, τα 245 εκατ. ευρώ των συνδεδεµένων ενισχύσεων και υπάρχει προτεραιότητα για πληρωµή των 425 εκατ.  ευρώ που αφορούν τα οικολογικά σχήµατα». Τα ίδια Παντελάκη µου, τα ίδια Παντελή µου!
  • Επιµένει, ακόµα ότι «προχωρά ο έλεγχος των 16.500 δεσµευµένων ΑΦΜ ούτως ώστε είτε να αποδεσµευθούν και να πληρωθούν άµεσα είτε να οδηγηθούν στη ∆ικαιοσύνη, όσα εξ αυτών διαπιστωθεί ότι παρουσιάζουν πρόβληµα». Τελεία και παύλα: «Συνολικά, έως το Πάσχα, αναµένεται να καταβληθούν στους αγρότες άνω των 700 εκατ. ευρώ». Τάδε έφη Λευτέρης Αυγενάκης!
  • Εγκύκλιος του Οργανισµού Πληρωµών, πάντως, λίγες µόλις ηµέρες πριν την πληρωµή των eco-schemes, αφαιρεί εξολοκλήρου
    την απαίτηση τηλεπισκόπησης από τα πεδία που καλείται να υπογράψει ο προϊστάµενος Τεχνικών Ελέγχων, που σηµαίνει ότι …. βιάζονται. Η ισορροπία ωστόσο µεταξύ προσφοράς και ζήτησης έχει ανατραπεί πλήρως και τις περισσότερες φορές σε βάρος
    της νοµιµότητας….. Καλά θα πάει κι αυτό!
  • Ο υφυπουργός Σταµενίτης συναντήθηκε πρόσφατα µε Τυρανβίτες παραγωγούς, µε τους οποίους συζήτησαν το θέµα της ακαρπίας σε διάφορες καλλιέργειες της του ∆ήµου, όπως αµύγδαλα, βερίκοκα, δαµάσκηνα, ροδάκινα, νεκταρίνια, για την καρπόπτωση στις αχλαδιές και για τον περονόσπορο στους αµπελώνες. Τα ξέρει τους είπε! Τι θα γίνει δεν τους είπε….
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία