BACK TO
TOP
Agrenda

Ιστορίες δημιουργίας για κάθε γούστο στο πασχαλινό τραπέζι διηγείται η Agrenda

Ιστορίες δηµιουργίας στο τραπέζι της Λαµπρής Βουτυράτα τυριά από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, που φέρνουν στο πιάτο τις γεύσεις και τα αρώµατα της ελληνικής υπαίθρου. ένα αρκαδικό ελαιόλαδο από την πανάρχαια Χωραΐτικη ποικιλία για τους τολµηρούς, ολόφρεσκες σαλάτες από τον Μαγικό Κήπο της Βοιωτίας αλλά και γαστρονοµικά κρασιά από τη ∆ράµα και τη Μεσσηνία στρώνει φέτος το πασχαλινό τραπέζι της Agrenda.

fakelos-pasxa

90
0

Εγχώρια προϊόντα που, όπως και τόσα άλλα που θα συντροφεύσουν τις εορταστικές στιγµές, αναδεικνύουν το µεράκι των Ελλήνων δηµιουργών και δίνουν νέα τροπή και ορµή στο αφήγηµα της υψηλής γεύσης.

Μαρούλι σε γλαστράκι

Φρέσκο στο καθημερινό τραπέζι με υπογραφή «Μαγικός Κήπος»



Με µαρούλι από τη µονάδα υδροπονικής καλλιέργειας που διατηρεί στο Κάστρο Βοιωτίας σε γλαστράκι συστήθηκε σε σούπερ µάρκετ και οπωροπωλεία ανά την Ελλάδα η Intelligent Green Crops. Ένα ιδιαίτερα εµπορικό προϊόν το οποίο διατηρείται φρέσκο για έως και τέσσερις εβδοµάδες είτε εντός, είτε εκτός ψυγείου υπό την προϋπόθεση ότι ποτίζεται. Σηµειώνεται ότι το παραγωγικό εγχείρηµα των βασικών µετόχων του Οµίλου ΕΝΤΕΚΑ που καταλαµβάνει µια έκταση 21 στρεµµάτων και φέρνει στο ράφι φυλλώδη λαχανικά και κυρίως λόλες (κόκκινες και πράσινες), µαζί µε το σήµα κατατεθέν µαρούλι Βutterhead, έφθασε τα 7,5 εκατ. τεµάχια το 2023 και κινείται προς τα 9 εκατ. τεµάχια για το 2024.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από Χωραΐτικη

Μια ποικιλία που ανταμείβει τους τολμηρούς της γεύσης



Πράσινα αλλά και ώριµα αρώµατα από ένα ελαιόλαδο πρώιµης συγκοµιδής που προέρχεται από άνυδρα ελαιόδεντρα της πανάρχαιας Χωραΐτικης ποικιλίας. Καλλιεργούνται µε βιολογικές µεθόδους και συγκοµίζονται προσεκτικά µε το χέρι ενώ ο καρπός τους ελαιοποιείται µε σύγχρονες τεχνικές και υπερσύγχρονο εξοπλισµό. Ο λόγος για το Cultura Organic EVOO, δηµιουργοί του οποίου είναι οι Λαµπρινή Τσίτσου και Jonnek Jonnekson, ένα ζευγάρι που καλλιεργεί 50 στρέµµατα ελαιώνα στην ορεινή ∆όξα Αρκαδίας, όπου υπάρχουν περίπου 400 παραγωγικά δέντρα αυτής της ιδιαίτερης ποικιλίας.

Το μεγάλο κόκκινο του Κ. Λαζαρίδη

Απογειώνει το terroir της Δράμας η ποικιλία Αγιωργίτικο


Έντονο κόκκινο χρώµα µε ρουµπινί ανταύγειες, κόκκινα φρούτα στη µύτη, µε τα µούρα να κυριαρχούν. Αρµονική συνεύρεση µε γλυκά µπαχαρικά και εντονότερη την έκφραση κανέλας και γαρίφαλου. Το στόµα δεν θα µπορούσε να διαφέρει, οπότε και εκεί συναντάµε κόκκινα φρούτα µε καλή συµπύκνωση και µία φρεσκάδα να τα διακατέχει, µε επίλογο από ώριµες και στρόγγυλες ταννίνες και µακρά επίγευση. Φυτεµένο το 1998 στους πρόποδες του Μενοίκιου όρους στην Καλή Βρύση ∆ράµας, το Αγιωργίτικο αποτελεί µια από τις βασικές ποικιλίες του Κτήµατος Κώστα Λαζαρίδη. Μετά από 26 χρόνια καλλιέργειας, τόσο το ξεχωριστό terroir της ∆ράµας όσο και οι σύγχρονες αµπελουργικές και οινολογικές πρακτικές απογειώνουν τις δυνατότητες της ποικιλίας αυτής.

Από την Άρτα σε όλο τον κόσμο

Εκλεκτό ορεκτικό η εμβληματική Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ


∆εύτερης γενιάς τυροκόµος, ο Κωνσταντίνος Καράλης κατάφερε να µετεξελίξει ένα οικογενειακό τυροκοµείο σε µια από τις πιο σύγχρονες γαλακτοβιοµηχανίες κάνοντας γνωστά τα τυριά της Ηπείρου σε όλο τον κόσµο ενώ έγινε ο µεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας Κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό σκληρό τυρί, που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα. Η υπερσύγχρονη µονάδα της Βιοµηχανίας Γάλακτος Ηπείρου Καράλη στη Φιλοθέη Άρτας διαχειρίζεται πρόβειο και γίδινο γάλα από 2.200 παραγωγούς των περιοχών από το Μεσολόγγι µέχρι τα Ιωάννινα.

Σπάνιο και γαστρονομικό το Fileri Fumé

Μια νέα ετικέτα στη σειρά Fileri από τον Nestor της Μεσσηνίας


Λευκός ξηρός οίνος, σε κλασική λευκή οινοποίηση, µε τετράµηνη παραµονή σε δρύινο καπνιστό βαρέλι πρώτης χρήσης, µε τακτική ανάδευση (batonnage) και παραµονή στις λεπτές του οινολάσπες για ένα µήνα είναι το 100% µονοποικιλιακό ΠΓΕ Τριφυλία Fileri Fumé του Οινοποιείου Nestor. Χαρακτήρας βοτάνων και έντονα καπνικά στοιχεία µε παρουσία εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων, κερήθρας & ξηρών καρπών στη µύτη, ενώ στο στόµα ξηρό, µε τραγανή οξύτητα. Σώµα γεµάτο µε πλούσιες, λιπαρές εντάσεις και  επίγευση µακράς διαρκείας. Αρώµατα φλούδας πορτοκαλιού, ζουµερών πυρηνόκαρπων και παρουσία µήλου και κυδωνιού. Νότες φουντουκιού και αµυγδάλου, µελιού και φύλλων πούρου. Ένα γαστρονοµικό κρασί από µια γηγενή ποικιλία της Μεσσηνίας, την οποία έχει αναβιώσει το Οινοποιείο Nestor και επιχειρεί εδώ και χρόνια να αναδείξει τις δυνατότητές της.

Βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ από καλό σπίτι

Αντλεί την ιστορία της από τα βοσκοτόπια και τα ελατοδάση της Πίνδου


Ωριµάζει για έξι µήνες παραδοσιακά στα κλασικά ξύλινα βαρέλια, που χρησιµοποιούνται εδώ και χρόνια για το κορυφαίο αποτέλεσµά τους και διατηρείται σε άλµη. Η Φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ αντλεί την ιστορία της από τα βοσκοτόπια και τα ελατοδάση της Πίνδου και η ξεχωριστή συνταγή της προέρχεται από την οικογενειακή ιστορία των ιδρυτών της επιχείρησης, η οποία επενδύει σταθερά στη βιώσιµη ανάπτυξη και την καινοτοµία. Η ΟΛΥΜΠΟΣ µέσω της δραστηριότητάς της δηµιουργεί αξία τόσο για τους Έλληνες παραγωγούς και κτηνοτρόφους, όσο και για τους καταναλωτές, παράγοντας προϊόντα προστιθέµενης διατροφικής αξίας.

Προψημένα προϊόντα για τον σύγχρονο καταναλωτή

Όταν το ζητούμενο είναι νόστιμο και υγιεινό κοτόπουλο με την εγγύηση ποιότητας μιας ηγέτιδας στο χώρο εταιρείας


Mε παρουσία στο χώρο της πτηνοτροφίας για περισσότερο από µισό αιώνα και έδρα της την Πιερία, η εταιρεία Αµβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύµπου ΑΒΕΕ αποτελεί τη µεγαλύτερη πτηνοτροφική εταιρεία στη Βόρεια Ελλάδα και µία από τις µεγαλύτερες στον Ελλαδικό χώρο, η οποία έχει κατακτήσει και διατηρεί σταθερά δυναµικό µερίδιο στην αγορά. Όπως σχετικά σηµειώνει η Αναστασία Θ. Αµβροσιάδου: «Παρακολουθώντας τις διατροφικές τάσεις, ανταποκρινόµαστε µε ευελιξία στις διαφοροποιηµένες ανάγκες και προτιµήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, ενώ τα προϊόντα µας, χάρη στον άρρηκτο συνδυασµό ανώτερης ποιότητας,  γεύσης και ποικιλίας, παραµένουν σταθερά στις πρώτες θέσεις της προτίµησής του».

Γνωρίζοντας την ανάγκη του καταναλωτή για ένα «υγιεινό κοτόπουλο» η Αµβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύµπου ΑΒΕΕ  φροντίζει ώστε σε όλα τα στάδια παραγωγής των πουλερικών να τρέφονται αποκλειστικά µε θρεπτικές φυτικές ζωοτροφές, τις οποίες παράγει η εταιρεία στο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών της. Παράλληλα διαθέτοντας ένα πλήρως καθετοποιηµένο σύστηµα παραγωγής, επιτυγχάνει τον πλήρη έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Σήµερα, λοιπόν, προσφέρει µια νέα σειρά από προψηµένα προϊόντα, από τα εγγυηµένα κοτόπουλα Αµβροσιάδης, µεγαλωµένα στους πρόποδες του Ολύµπου. Πρόκειται για προτάσεις ιδανικές και τον σύγχρονο καταναλωτή και για τις οικογένειες που αναζητούν εύκολες αλλά ταυτόχρονα νόστιµες και θρεπτικές λύσεις.

Προτείνει λοιπόν και για τις µέρες των εορτών:

  • Premium Chicken Nuggets

Απίστευτα τραγανές µπουκιές από διαλεχτό ατόφιο φιλέτο κοτόπουλου, µια ακαταµάχητη λιχουδιά για µικρούς και µεγάλους.

  • Φιλετίνια κοτόπουλου

Ζουµερά φιλετάκια κοτόπουλου, ιδανικά για σαλάτες, σάντουιτς ή ως κυρίως πιάτο.

  • Γύρος κοτόπουλο

Ευκολία και αυθεντική γεύση µε την ποιότητα Αµβροσιάδη.

Ολόκληρο το αφιέρωμα της Agrenda για το Πασχαλινό τραπέζι διαθέσιμο εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία