BACK TO
TOP
Γνώμες

Μήπως τα σεμινάρια είναι για το χειμώνα;

Ένας νέος αγρότης από την ακριτική περιοχή της ∆ράµας, µας έστειλε την ακόλουθη επιστολή αναφορικά µε τα σεµινάρια του ΕΛΓΟ για το «πράσινο πτυχίο».

panagos_2_13

Γιάννης Πανάγος

176
0

Η συντακτική οµάδα της Agrenda κρίνει σκόπιµο να δηµοσιευθεί αυτούσια:

«Καλησπέρα σας,

είµαι νέος αγρότης του 2021 από τη ∆ράµα. Χθες ενηµερώθηκα από τον µελετητή µου ότι από τις 20 Μαΐου ξεκινούν τα σεµινάρια κατάρτισης των νέων αγροτών στην περιοχή µου, τα οποία θα διαρκέσουν πάνω από ένα µήνα, καθηµερινά από τις 15.00 έως τις 21.00. Θα µας χωρίσουν λέει σε γκρουπ ανά µήνα όλο το καλοκαίρι. 

Να σας ρωτήσω τώρα εγώ εντελώς αφελώς και ρητορικά: 

  • Είναι η κατάλληλη περίοδος για τέτοια σεµινάρια, όταν υπάρχει «νεκρή» χειµερινή περίοδος για την πλειοψηφία των αγροτών;
  • Πότε θα προλάβουµε να κάνουµε τις εργασίες µας στα χωράφια όταν για τουλάχιστον ένα µήνα τα απογεύµατα µας είναι δεσµευµένα; (Σκαλίσµατα, ραντίσµατα, ποτίσµατα, αλωνίσµατα, επεξεργασία, συσκευασία, πώληση προϊόντων)
  • Πώς θα µπορέσουµε να φροντίσουµε στο µέγιστο βαθµό τις καλλιέργειες µας, για να έχουµε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσµατα στις παραγωγές µας, στο εισόδηµά µας και σε τελικό βαθµό και στην οικονοµία της πατρίδας;
  • Πότε θα προλάβουµε να δούµε έστω και για λίγο την οικογένεια µας, τα παιδιά µας;
  • Αυτοί που πήραν αυτή την απόφαση διακατέχονται καθόλου από ενσυναίσθηση;
  • Θέλουν να βοηθήσουν την αγροτιά της χώρας ή είναι οι κλασσικοί δηµόσιοι υπάλληλοι που θέλουν απλώς να ξεµπερδεύουν µε τις υποχρεώσεις του προγράµµατος για τα σεµινάρια, δίχως να βλέπουν τις συνέπειες των πράξεών τους στον συνάνθρωπο νέο αγρότη;
  • Ή ακόµα πολύ χειρότερα, υπάρχει το αίσθηµα της ζήλιας και της κακίας προς το πρόσωπό µας που νέα παιδιά πήραµε «τόσα» χρήµατα και πρέπει να µας βγάλουν το λάδι ένα καλοκαίρι; (όπως µου απάντησε ένας)
  • Τέλος, να ρωτήσω και κάτι ακόµα, υπάρχει ∆ηµοκρατία σ’ αυτή τη χώρα;

Όταν όλοι µα όλοι οι νέοι αγρότες είναι αντίθετοι για τη συγκεκριµένη χρονική περίοδο, όταν όλοι µα όλοι, σχετικοί και άσχετοι βλέπουν αυτόν τον παραλογισµό, και παρόλα αυτά 2-3 δηµόσιοι λειτουργοί που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το συµφέρον και να διευκολύνουν τον πολίτη, αποφασίζουν και διατάζουν κατά το δοκούν.

Σας παρακαλώ για τη γνωστοποίηση του θέµατος στο κοινό σας, µήπως και µε την πίεση της αρνητικής αυτής δηµοσιότητας κάποιοι ιθύνοντες σκεφτούν επιτέλους λογικά. (όπως συνηθίζεται στη δηµόσια διοίκηση αυτού του κράτους).

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία