BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε

Ο οικολόγος αναπληρωτής το ξεκαθάρισε: Το φορολογικό και το ασφαλιστικό δεν μπορούν να προβάλλονται ως αφορμή κινητοποιήσεων, αφού δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή πέρα από αυτές που συμφωνήθηκαν πέρυσι όταν οι αγρότες σταμάτησαν τα μπλόκα. Σημειωτέων, φέτος παίζει και ο «κόφτης» στο αφορολόγητο.

Τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε

1
0

Αλήθεια, ο πρωθυπουργός Αλέξης, και ο υπουργός Βαγγέλης γιατί υπόσχονται μείωση ΦΠΑ στα αγροεφόδια, άρση του ΕΦΚ στο κρασί, επανεξέταση του ΕΝΦΙΑ στις κτηνοτροφικές εκτάσεις, μείωση στα τεκμήρια κατά 30% στις κατοικίες αγροτών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, αφού ο αναπληρωτής της πλατείας σφύριξε και έληξε;

ΜΕΡΑ

Στο ΕΛΓΑ, λένε ότι θα κάνουν και χρήση GPS στην εκτιμητική διαδικασία για να τρέχουν γρήγορα και έγκαιρα οι αποζημιώσεις. Προς ώρας πήραν διακόσους 8μηνίτες γιατί η κατάσταση στις στάνες από τα πεθαμένα από το χιονιά ζώα χτύπησε «κόκκινο».

ΝΥΧΤΑ

Δεν ξοδεύεται μόνο το υπουργείο της πλατείας για τις εκτός έδρας μετακινήσεις συμβούλων του υπουργού σε κομματικές εκδηλώσεις και στην Νιρβάνα φεύγουν αέρα τα 500ευρα για εκτός έδρας στας επαρχίας.

Διάσταση

Οι διαφοροποιήσεις (Παλάσκας-Μπούτας) δεν είναι κακές όταν όμως προβάλλονται εν είδη καυγά σε στιγμές που πάει να γίνει μια κινητοποίηση (καληώρα), δημιουργούν διπλές σκέψεις, ενώ κάνουν τους εκάστοτε κυβερνώντες να λένε ότι οι αγρότες δεν έχουν ενιαία φωνή και την κοινωνία να θεωρεί ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες υπάρχει κρυφή ατζέντα των αγροτοσυνδικαλιστών.

Απόψυξη

Ξαναζέσταναν στη Βάθη το θέμα των άμεσων πληρωμών των παραγωγών από τους εμπόρους και πάει λέει για διαβούλευση η σχετική νομοθετική ρύθμιση. Βέβαια, κάτι στελέχη του υπουργού λέγανε για εξόφληση στο μήνα (όπως εξάλλου υπαγορεύει και ο σχετικός κοινοτικός κανονισμό) και όχι στο δίμηνο. Για να δούμε!

UVA-UVB

Έχω ξαναπεί με… αρέσει να διαβάζω στη διαύγεια για τα έξοδα που κάνει το δημόσιο σε καιρούς κρίσης και δη για νοικοκυρέματα σε κτήρια. Στον ΕΛΓΑ, για παράδειγμα σχεδόν 19 χιλιαρικάκια  στοίχησε η αντικατάσταση παραθύρων και η τοποθέτηση αντηλιακής μεμβράνης, έτσι για να μην καίει τις κουρτίνες ο ήλιος.

 

Υβρίδια

Οι σύγχρονες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες τάσεις καλούν τον Έλληνα αγρότη να εγκαταλείψει το προφίλ του παραδοσιακού αγρότη-παραγωγού και να μεταμορφωθεί στον αγρότη-επιχειρηματία, είπε ο αναπληρωτής της πλατείας στο κρατικό κανάλι. Τα ‘χε πει στην προ ημερησίας και ο Κυριάκος.

«Οι λέξεις κλειδιά είναι, αγροτική επιχειρηματικότητα, αγροτικά προϊόντα, ηλεκτρονικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων, εφοδιαστική αλυσίδα αγροτικών προϊόντων», εξήγησε. Μόνο υπουργέ μου, που τα κλειδιά περιμένουν εδώ και κάτι χρόνια κλειδαριά, και όχι τσιτάτα.

Τουτέστιν αποφάσεις για να ξεκλειδώσει αυτή η έρημη ανάπτυξη. Κατά τα λοιπά και τον ίδιο, αντίπαλος των αγροτών είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική, όχι όμως τα 17 δις που δίνει μέσω της ΚΑΠ…

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία