BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ο αγροτικός κόσµος δεν δίνει άλλη περίοδο χάριτος

Στον δρόµο για τις εθνικές εκλογές, τα µηνύµατα που εστάλησαν στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν πολλά, κυρίως από τον παραγωγικό κόσµο, που από καιρό φωνάζει πως τα παυσίπονα δεν αποτελούν µέθοδο ίασης µιας µαραζωµένης αγροτικής οικονοµίας που παλεύει µε ίδιες δυνάµεις. Τώρα τα επιτελεία και των δύο κοµµάτων εξουσίας, τόσο αυτού που… ηττήθηκε, όσο και αυτού που φέρεται ως νικητής, θα επιχειρήσουν µέσα στο διάστηµα του ενός µήνα που αποµένει µέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου να διαµορφώσουν την πολιτική τους ατζέντα, καθώς γνωρίζουν πλέον καλά πως περίοδος χάριτος από τους αγρότες δεν υφίσταται.

agrosxolos-707

13
0

Υβρίδια

-Μέχρι τον Ιούλιο πρέπει να έχουν συσταθεί οι συµµαχίες, όταν το νεοσύστατο Ευρωκοινοβούλιο θα έχει την πρώτη ευκαιρία να ορίσει την επόµενη σύσταση των οργάνων της ΕΕ. Τότε θα τεθούν εκ νέου θέµατα όπως ο προϋπολογισµός της ΕΕ 2021-2027 και η µεταρρύθµιση της ΚΑΠ.

-Μπορεί οι εκλογές να έχουν δροµολογηθεί για αρχές Ιούλη, κι όλοι να κόπτονται για τις ανάγκες των αγροτών, όµως το αρδευτικό παραµένει στις καλένδες, µε τη ∆ΕΗ να απαιτεί εξόφληση οφειλών από ΤΟΕΒ και η ρύθµιση των 120 δόσεων, να µην φθάνει ούτε για ζήτω.

-Άλλη µία χρονιά, µε νύχια και δόντια, επιχειρείται να µην κλείσουν οι κάνουλες εν µέσω της αρδευτικής περιόδου, µε τον υπουργό να µιλά για 32 εγγειοβελτικά και µελέτες…


Εξαφανιζόλ

Τα λέγαµε και τις προάλλες ότι οι απολογισµοί έργου δεν είναι προς το συµφέρον των κυβερνώντων, τουλάχιστον στο αγροτικό σκέλος, γιατί οι αγρότες έχουν κάνει ταµείο και βλέπουν πως είναι παντελώς άδειο, καθώς τίποτα µέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει προς το νούµερο ένα πάγιο και διαχρονικό αίτηµα τους, ήτοι τη µείωση του κόστους παραγωγής.

           

Aφωνία

Πληµµελής, καθώς φαίνεται και στη σύνθεση της νέας Ευρωβουλής, η εκπροσώπηση του ελληνικού αγροτικού κόσµου, την ώρα που φλέγοντα ζητήµατα όπως η ΚΑΠ, θα αντιµετωπιστούν από φωνές που δεν έχουν γνώση επ αυτού. Βέβαια, κι αυτοί που κάνουν πως έχουν εµπειρία, για την πλήρη εξωτερική σύγκλιση άφησαν τη µπάλα να περάσει κάτω απ’ τα πόδια τους...

           

Μήνυµα

Ο αγροτικός κόσµος πάντως είχε πει από καιρό πριν ότι µε αποσπασµατικές λύσεις τύπου de minimis ή πληρωµές επιδοτήσεων της ΚΑΠ που αν µη τι άλλο δεν συνιστούν παροχή δεν αντιµετωπίζονται τα ζητήµατα ρευστότητας που τους ταλανίζουν. Το 33% στη Ν∆ έναντι 18% στο κυβερνών κόµµα αποτέλεσε µήνυµα αυτή τη φορά χωρίς… χρέωση.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία