BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Καθοδόν η λύση για τους αιγοπροβατοτρόφους

Αρόρασαν και το αεροπλάνο ή μόνο την αντιχαλαζική προστασία

48_36

13
0

Τώρα αν η λύση για τα αµνοερίφια που ξέµειναν στους στάβλους λόγω της περιορισµένης ζήτησης την περίοδο του Πάσχα έρθει από τις Βρυξέλλες ή νωρίτερα από το Μαξίµου, ένα και το αυτό, αρκεί να έρθει. Οι Βρυξέλλες θα αποφασίσουν τέλη Απριλίου για την κάλυψη του κόστους εκτροφής, ενώ παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα ενεργοποίησης του µέτρου της ιδιωτικής αποθεµατοποίησης για το αιγοπρόβειο. Πάντως, οι Κρητικοί κτηνοτρόφοι ζητούσαν να δώσει λύση το πατριωτάκι τους ο πρωθυπουργός, ενώ ο υπουργός ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε για το επόµενο 10ήµερο νέα κλαδικά σχέδια στήριξης µε τον πρωτογενή εντός.

Υβρίδια

Η αµηχανία που δείχνουν τα ευρωπαϊκά όργανα ως προς τη γενναιόδωρη αντιµετώπιση της κρίσης στον πρωτογενή τοµέα σχολιάστηκε και από την Copa Cogeca, η οποία θα έπρεπε να είναι συνεχώς µπροστά.

Θα φανεί αν η παρέµβαση του Michèle Boudoin, προέδρου της οµάδας εργασίας Copa-Cogeca για τα πρόβατα, για στήριξη του τοµέα και ενεργοποίηση των µέτρων έκτακτης ανάγκης, ξύπνησε τις Βρυξέλλες.

Πάντως στο µέτρο της ιδιωτικής αποθεµατοποίησης µαζί µε τις παραπάνω κινήσεις στο αιγοπρόβειο προβλέπεται να µπει και το µοσχαρίσιο για συγκεκριµένες κοπές υψηλής αξίας, ενώ υπό συζήτηση το γάλα, τα τυριά και το βούτυρο. Οι ΚΟΑ να ‘ναι καλά.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία