BACK TO
TOP
Branding

Συγχώνευση Dole Food με ευρωπαϊκή Total Produce για τη δημιουργία παγκόσμιου γίγαντα νωπών προϊόντων

Tην απόφαση τους για επικείμενη συγχώνευση ανακοίνωσαν η Dole Food και η Total Produce, δημιουργώντας έτσι την Dole plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία νωπών προϊόντων στον κόσμο.

gthmth

12
0
Η νέα εταιρεία που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ και θα έχει παγκόσμια έδρα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, θα επωφεληθεί από συνέργειες που θα της εξοικονομήσουν εκατομμύρια δολάρια, με δεδομένο ότι η Dole Food είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην Αμερική και η Total Produce στην Ευρώπη.

Η Dole Plc είχε εκτιμώμενα συνδυασμένα έσοδα 2020 περίπου 9,7 δισ. δολαρίων διπλάσια από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της, σύμφωνα με τη δήλωση. Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Dole plc θα αναλάβει ο νυν CEO της Total Produce, Ρόρι Μπυρν, ενώ ο Γιόχαν Λίντεν, σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Dole, θα αναλάβει χρέη COO.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Dole plc θα διαθέτει ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με ισχυρές ηγετικές θέσεις σε κατηγορίες όπως οι μπανάνες, ο ανανάς και τα φρέσκα λαχανικά, καθώς και αυξημένη παρουσία σε κατηγορίες με υψηλή ανάπτυξη, όπως τα λεγόμενα «μαλακά φρούτα» (φράουλες, μούρα κλπ) και τα αβοκάντο. Παράλληλα, θα ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα των βιολογικών νωπών προϊόντων. Η νέα εταιρεία διατηρεί με σύνεση το όνομα Dole, το οποίο έχει σχεδόν γίνει συνώνυμο με τη νέα κατηγορία από τότε που ιδρύθηκε το 1851.

Πηγή: fooddive.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία