BACK TO
TOP
Branding

Νέα συλλεκτική μπίρα για τις Ζυθοποιίες Πηνειού και Αναστασίου

Συνεχίζοντας την δημιουργική τους συνεργασία, η Ζυθοποιία Πηνειού ενώνει ξανά τις δυνάμεις της με την Ζυθοποιία Αναστασίου και παρουσιάζουν την νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπίρα, την Ντορτ Lager

Beer_Bottle_dort_render

166
0

Οι μπίρες Dortmunder Export Lager άρχισαν να παρασκευάζονται το 1873 στη βιομηχανική περιοχή Dortmund της Γερμανίας, ως απάντηση των ζυθοποιών στην pale - pilsner μπίρα. Η πολύωρη και σκληρή εργασία στα ανθρακωρυχεία και τις χαλυβουργικές της περιοχής, έκαναν τους εργάτες να αναζητούν πιο «δυνατούς» τύπους μπίρας.

Οι Dortmunder μπίρες κυμαίνονται μεταξύ 4.8 – 6.0% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Άλλωστε, ο όρος ExportExportbier) κατά την Γερμανική ζυθοποιητική παράδοση υποδηλώνει μία μπίρα δυνατή που παραπέμπει σε μεγαλύτερο αριθμό abv.

Έχει τα χαρακτηριστικά 2 διαφορετικών στυλ μπίρας, τον βυνώδη και γλυκό χαρακτήρα μίας Γερμανικής Helles και την πικράδα μίας Γερμανικής Pilsner. Αυτό το είδος έχει να κάνει με την ισορροπία, με μέτριο χαρακτήρα λυκίσκου και εμφανή αλλά μετριασμένη βυνώδη γλυκάδα.

Αυτή η ιδιαίτερα βυνώδη γεύση που διαθέτει η Νορτ ταιριάζει άριστα με χοιρινά, μπιφτέκι, καπνιστά κρέατα, μοσχαρίσιο κρέας, έντονες μακαρονάδες και πίτσα. Η σχετική πικράδα επίσης που διαθέτει, ταιριάζει με πικάντικο φαγητό, αλλά τα γλυκά στοιχεία που συμπληρώνουν το ταϊλανδέζικο φαγητό και ινδικά πιάτα.

  • Εμφάνιση: Χρυσίζoν χρώμα, μέτριας διαύγειας με λευκό, σταθερό, παχύ, κρεμώδη αφρό, μεγάλης διάρκειας.
  • Χαρακτηριστικά: 25 IBU και 5.2% ABV

Την «ΝΤΟΡΤ»  θα τη βρείτε  στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Αναστασίου στο Χαλάνδρι και της Ζυθοποιίας Πηνειού στην Λάρισα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της www.pineiosbrewery.gr/eshop, και σε επιλεγμένες κάβες στην Αθήνα, την  Λάρισα και την Θεσσαλονίκη για εξαιρετικά περιορισμένη ποσότητα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία