Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Brand name

Η ελληνική εξειδίκευση στο foodtech έλαμψε στη Sial στο Παρίσι

Με περισσότερες από 270 επιχειρήσεις, η ελληνική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Sial Paris, ήταν μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη χρονιά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στη μεγαλύτερη επιχειρηματική εκδήλωση της βιομηχανίας τροφίμων.

kavala_coop_sial_paris_2018

0
0

Η ελληνική παρουσία μάλιστα, δεν ήταν ενισχυμένη μόνο από άποψη αριθμών, αλλά και ποιοτικά, αφού από ότι φαίνεται τα ελληνικά προϊόντα κερδίζουν και το στοίχημα του μάρκετινγκ, όπως υποστήριξε άλλωστε και η Ελληνίδα πρέσβης στο Παρίσι, Αγλαΐα Μπαλτά.   Σημειώνεται πως η Διεθνής Έκθεση Sial Paris, είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών που πραγματοποιείται παγκοσμίως για το 2018, και άνοιξε τις πύλες τις την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte και υποδέχεται περισσότερους από 7.000 εκθέτες και πάνω από 160.000 εμπορικούς επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, με σκοπό τη βέλτιστη προβολή της ελληνικής παρουσίας στην έκθεση, έχει οργανωθεί μια σειρά προωθητικών ενεργειών. Αναλυτικότερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται tasting & live cooking sessions από τον διεθνώς διακεκριμένο executive chef, κ. Κωνσταντίνο Βασάλο. Έτσι, οι επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις εκτελεσμένες σε gourmet εκδοχές. Για τον σκοπό αυτό έχει εκδοθεί και μενού το οποίο θα είναι διαθέσιμο κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Επιπλέον, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να το βρει και στον ιστότοπο της Promo Solution στο ειδικά διαμορφωμένο microsite με αποκλειστικές πληροφορίες για την έκθεση.

Η κα Μπαλτά ανέφερε  πως «η παρουσία μας είναι πολύ δυναμική. Έχουμε καταταγεί στην 5η θέση σε παρουσία, πρώτη είναι η διοργανώτρια Γαλλία, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχουμε με 275 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η αριθμητική παρουσία, αλλά και η ποιοτική, κι αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε σε κάθε ένα από τα περίπτερα που επισκεπτόμαστε. Γιατί το ελληνικό προϊόν εκτός από την ποιότητα είναι και καλό στο μάρκετινγκ. Είναι σίγουρο ότι θα πάει ακόμα καλύτερα».

Σχετικά με τις ελληνικές εξαγωγές στη Γαλλία η ίδια σημείωσε: «Κοιτάξτε μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Τώρα που έχει ξεπεραστεί στη Γαλλία αυτή η γενικότερη εντύπωση που υπήρχε για την Ελλάδα και αφορούσε την κρίση. Με το τέλος των μνημονίων από τον περασμένο Αύγουστο είναι αλήθεια ότι βλέπουν τη χώρα μας με ένα άλλο μάτι. Αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με πολύ πιο θετικό μάτι και πιστεύουν πλέον ότι μπορούν να γίνουν δουλειές και συνεργασίες με τη χώρα μας».

Αναφορικά με τα προϊόντα που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο εξαγωγικό ενδιαφέρον, παρατήρησε: «Είναι τα κλασσικά προϊόντα, το λάδι, οι ελιές εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε αυτή τη γκάμα προϊόντων. Επιδίωξή μας είναι να έχουμε πλέον και μεταποιημένα προϊόντα όπως και αυτά που απευθύνονται στις νέες γενιές. Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που θέλουν την καλή διατροφή, που γυμνάζονται προσέχουν τον εαυτό τους. Σε αυτή την ομάδα ανθρώπων στοχεύουμε πλέον».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στη διεθνή έκθεση Sial 2018 βρέθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου δίπλα στον Γάλλο ομόλογό του Ντιντιέ Γκιγιόμ, και δήλωσε : «Η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρηματίες, θεσμοί όπως τα επιμελητήρια και οι περιφέρειες, είμαστε όλοι παρόντες σε αυτή την εξαιρετική έκθεση, το κέντρο το επιχειρηματικό της βιομηχανίας των τροφίμων. Πράγματι η ελληνική συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά και δείχνει το σωστό πρόσωπο της Ελλάδας. Της Ελλάδας της δημιουργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Είμαι έκπληκτος με την πολύ μεγάλη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς η χώρα μας είναι 5η ανάμεσα σε όλες όσες βρίσκονται εδώ στο Παρίσι ενώ την προηγούμενη φορά ήταν 8η. Συγχαίρουμε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν και δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στην εξωστρέφεια και στη δημιουργία της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων. Συνεπώς, το στοίχημά μας είναι ένα: να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα τα ελληνικά τα οποία κερδίζουν συνεχώς τις αγορές. Για μια Ελλάδα της εξωστρέφειας και της δημιουργίας».

Ο κ. Κόκκαλης επισκέφτηκε τα περισσότερα περίπτερα των Ελλήνων εξαγωγέων, ενώ πέρασε αρκετό χρόνο σε αυτά της ιδιαίτερης πατρίδας του: της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Από τις ελληνικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτή τη μεγάλη έκθεση, οι περισσότερες είναι από τη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα από τη Μαγνησία και από τη Λάρισα. Πρόκειται για επιχειρήσεις με μεγάλο εξαγωγικό προσανατολισμό ιδιαίτερα στον τομέα της ελιάς αλλά και άλλων τροφίμων. Είμαστε δίπλα σε αυτές τις επιχειρήσεις - και ειδικά για την ελιά που έχει λυθεί το θέμα με τις ‘Kalamata Olives’. Και είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα τους, ειδικά από τη στιγμή που στάθηκαν όρθιες την περίοδο της κρίσης και πληρώνοντας πάρα πολύ μεγάλο τίμημα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο επιχειρηματίας είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Πολύ μεγαλύτερη φέτος η ελληνική συμμετοχή

Για «μία Ελλάδα που μέσα από τη δημιουργία και την εξωστρέφεια κερδίζει τις διεθνείς αγορές και δείχνει το σωστό πρόσωπο της χώρας μας», έκανε λόγο από τη Γαλλία όπου βρίσκεται, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2018, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Ντιντιέ Γκιγιόμ, αλλά και συναδέλφους από πολλά ακόμη κράτη, εγκαινίασαν τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον πλανήτη.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα πάντα γύρω από το φαγητό, ενώ οι διοργανωτές τη χωρίζουν σε έξι βασικές κατηγορίες: γενικά τρόφιμα, κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, κατεψυγμένα τρόφιμα, γλυκά, προϊόντα αρτοποιίας.

Αναμένονται περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες, σχεδόν απ' όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στάθηκε επίσης στο γεγονός, πως η Ελλάδα φέτος είναι η πέμπτη μεταξύ 110 χωρών, σε αριθμό εκθετών, ενώ πέρυσι ήταν η δέκατη.

«Η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρηματίες, θεσμοί όπως τα επιμελητήρια και οι περιφέρειες, είμαστε όλοι παρόντες σε αυτή την εξαιρετική έκθεση, το κέντρο το επιχειρηματικό της βιομηχανίας των τροφίμων. Η ελληνική συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά και δείχνει το σωστό πρόσωπο της Ελλάδας. Της Ελλάδας της δημιουργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης» είπε ο κ. Κόκκαλης για να συμπληρώσει: «Συγχαίρουμε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν και δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στην εξωστρέφεια και στη δημιουργία της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων. Συνεπώς το στοίχημα μας είναι ένα: να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα τα ελληνικά τα οποία κερδίζουν συνεχώς τις αγορές. Για μια Ελλάδα της εξωστρέφειας και της δημιουργίας».

Το κυβερνητικό στέλεχος συζήτησε με πλήθος Ελλήνων εκθετών τους οποίους ευχαρίστησε για τη δυναμική παρουσία τους, ενώ εκθείασε το γεγονός πως «από τις ελληνικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτήν τη μεγάλη έκθεση, οι περισσότερες είναι από τη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα από τη Μαγνησία και από τη Λάρισα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία