BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Κύκλος εργασιών σε υψηλά εξαετίας και νέες επενδύσεις 4 εκατ. από την Barilla Hellas

Με εξασφαλισμένο μερίδιο στην ελληνική αγορά ζυμαρικών που κυμαίνεται από το 40 ως το 45% σε αξία, η ιταλική θυγατρική Barilla Hellas συνέχισε την σταθερά ανοδική πορεία της το 2018, με αύξηση του κύκλου εργασιών που διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας και ανήλθε σε 73,6 εκατ. ευρώ από 72 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

barilla01

59
0

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, κατά την οποία παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της Barilla Hellas, η εταιρεία παρουσιάζει ενίσχυση του κύκλου εργασιών στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας και παράλληλα σημαντικά οφέλη από την ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου 2015-2018, συνολικής δαπάνης 8,4 εκατ. ευρώ.



Παράλληλα ο ίδιος ανακοίνωσε μια νέα επένδυση της εταιρείας αξίας 4 εκατ. ευρώ, που στόχο έχει την εισαγωγή μιας νέας τεχνολογίας self ready package που θα διευκολύνει την τοποθέτηση του προϊόντος στο ράφι.    


Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στα 33,1 εκατ. ευρώ από 32,6 εκατ. ευρώ το 2017. Το μικτό περιθώριο κέρδους διατηρήθηκε στο 45%. Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση και ανήλθαν στα 28,9 εκατ. ευρώ έναντι 27,3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων παρουσίασαν κάμψη στα 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ το 2017. Ας σημειωθεί εδώ πως τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 4,4 εκατ. ευρώ έναντι 5,7 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο.


Εντός του 2018, ολοκληρώθηκε τετραετές επενδυτικό πλάνο (2015-2018), συνολικής δαπάνης 8,4 εκατ. ευρώ, για την τεχνολογική αναβάθμιση του εργοστασίου στην Θήβα.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι διοικητικά στην Αθήνα, στην Barilla Hellas, ανήκουν θυγατρικές του ομίλου Barilla στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, των οποίων ο ενοποιημένος κύκλος πωλήσεων πλησίασε τα 160 εκατ. εκατ. ευρώ από 140 εκατ. ευρώ του 2017, καταγράφοντας αύξηση 14%.

Εντός του 2018, ολοκληρώθηκε τετραετές επενδυτικό πλάνο (2015-2018), συνολικής δαπάνης 8,4 εκατ. ευρώ, για την τεχνολογική αναβάθμιση του εργοστασίου στην Θήβα, την παραγωγή νέων προϊόντων και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εγκατάστασης που κατέγραψε μείωση της τάξης του 3,8% όσον αφορά στις εκπομπές CO2 και μείωση της τάξης του 5% στην κατανάλωση νερού.


O Μύλος στο Βόλο έγινε ο πρώτος Μύλος στην Ελλάδα με πιστοποίηση διαχείρισης ενέργειας.

Αντιστοίχως, ως συνέπεια του επενδυτικού προγράμματος, το 2018, ο Μύλος στο Βόλο έγινε ο πρώτος Μύλος στην Ελλάδα με πιστοποίηση διαχείρισης ενέργειας, που αναμένεται να αποδώσει εξοικονόμηση περισσότερων από 1.000 ΜWh τον χρόνο.

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ανέφερε: «Η συνέπεια και η συνέχεια που χαρακτηρίζει την επενδυτική μας παρουσία τα τελευταία 25 χρόνια, υπογραμμίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη συνεισφορά προστιθέμενης αξίας στην Ελληνική οικονομία. Για μας, η ανάπτυξη αποτελεί αποτέλεσμα της εργασίας μας και αντλεί έμπνευση από την επιθυμία μας για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Προχωράμε με προσήλωση, σταθερότητα και τόλμη στην ανάπτυξη ποιοτικών αλλά και καινοτόμων προϊόντων, τα οποία επισφραγίζουν την μακροχρόνια και ειλικρινή σχέση μας με το καταναλωτικό κοινό και μας δίνουν την δυνατότητα να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία