BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Αυξημένες 20% οι πωλήσεις του Ομίλου Syngenta το 3ο τρίμηνο 2022

Ο Όμιλος Syngenta ανακοίνωσε στις 27 Οκτωβρίου ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

RVDKXPR7KVITHATAUIIAEOWYBA

238
0

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 20% στα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έτος σε έτος. Το EBITDA τρίτου τριμήνου για το 2022 αυξήθηκε 24 τοις εκατό στα 1,0 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω των υψηλότερων πωλήσεων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, της αυξημένης παραγωγικότητας και των τιμών που αντισταθμίζουν το υψηλότερο κόστος.

Οι πωλήσεις του Ομίλου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 ήταν 25,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια, 24 τοις εκατό από έτος σε έτος. Το EBITDA για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους ήταν 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια, 30% υψηλότερα από έτος σε έτος.

Η ισχυρή απόδοση του Ομίλου Syngenta συνεχίστηκε το τρίτο τρίμηνο παρά το ολοένα και πιο δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ. Όλες οι επιχειρηματικές μονάδες είδαν καλή δυναμική, επωφελούμενοι από τη σταθερή ζήτηση για τα ποικίλα προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου που βοηθούν στην προώθηση της αναγεννητικής γεωργίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγρότες να καλλιεργούν βιώσιμα ενώ παράλληλα ενισχύουν τις αποδόσεις. Η αύξηση των πωλήσεων οφειλόταν στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες, λόγω των ισχυρών τιμών των σιτηρών, της ελκυστικής οικονομίας των αγροκτημάτων και της δημιουργίας αποθεμάτων σε όλη την αλυσίδα αξίας. Εφαρμόστηκαν οι απαραίτητες αυξήσεις τιμών για να μετριαστεί το υψηλότερο κόστος.

Ο Όμιλος συνέχισε να προωθεί καινοτόμους σπόρους, τεχνολογίες προστασίας των καλλιεργειών και διατροφής των καλλιεργειών που βοηθούν τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και να αποκαταστήσουν και να προστατεύσουν την υγεία του εδάφους, τη βιοποικιλότητα και τα συστήματα νερού.

Οι πωλήσεις MAP της Syngenta Group China αυξήθηκαν κατά 80% στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες και επεκτάθηκαν σε 565 κέντρα. Οι μέσες πωλήσεις ανά κέντρο αυξήθηκαν κατά 30 τοις εκατό από έτος σε έτος, βοηθώντας τους αγρότες να οδηγήσουν τον αγροτικό μετασχηματισμό εξοπλίζοντάς τους με λύσεις που αυξάνουν την ποιότητα των καλλιεργειών τους και μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Οι ψηφιακές προσφορές του Ομίλου Syngenta έχουν φτάσει τα 208 εκατομμύρια στρέμματα παγκοσμίως, επωφελούμενοι από την ισχυρή απορρόφηση από τους αγρότες σε μεγάλες αγορές. (Για σύγκριση, 208 εκατομμύρια στρέμματα είναι περίπου 1,25 της έκτασης της Γαλλίας.)

Εν μέσω παγκόσμιων μακροοικονομικών προκλήσεων, ο Όμιλος Syngenta συνέχισε να διαχειρίζεται τις αλυσίδες εφοδιασμού του για να μετριάσει το υψηλότερο κόστος προμηθειών, logistics και ενέργειας. Ο Όμιλος οδηγεί πρωτοβουλίες παραγωγικότητας, τιμολόγηση για να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των αυξήσεων του κόστους και άλλες ενέργειες για τον μετριασμό των συνεχιζόμενων αντίθετων ανέμων. Το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 17,6 τοις εκατό τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Οι πωλήσεις που βασίζονται στη συνέργεια τους εννέα μήνες υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η συνεισφορά στα κέρδη αυξήθηκε στα 0,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Syngenta Crop Protection

Οι πωλήσεις της Syngenta Crop Protection αυξήθηκαν κατά 27% στα 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν κατά 7 τοις εκατό και στην Ασία-Ειρηνικό (εκτός Κίνας) 5 τοις εκατό. Λόγω της ισχυρής αύξησης του όγκου και των αυξήσεων των τιμών, οι πωλήσεις στη Λατινική Αμερική αυξήθηκαν κατά 62%. Η Βόρεια Αμερική αυξήθηκε κατά 17 τοις εκατό. και η Κίνα 30 τοις εκατό.

ΑDΑΜΑ

Οι πωλήσεις της ADAMA αυξήθηκαν 22% στα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, λόγω της ισχυρής ζήτησης και των υψηλότερων τιμών, με επικεφαλής την επιχείρηση στη Βραζιλία.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 4 τοις εκατό. Βόρεια Αμερική 17 τοις εκατό. Λατινική Αμερική 42 τοις εκατό. Ινδία, Μέση Ανατολή και Αφρική 3 τοις εκατό. Ασία-Ειρηνικός (εκτός Κίνας) 19 τοις εκατό. και η Κίνα 59 τοις εκατό.

Σπόροι Syngenta

Οι πωλήσεις της Syngenta Seeds αυξήθηκαν 14 τοις εκατό στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Οι πωλήσεις αγροκαλλιεργειών στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν κατά 16%. Βόρεια Αμερική 13 τοις εκατό. Ασία-Ειρηνικός (εκτός Κίνας) 23 τοις εκατό. και η Κίνα 35 τοις εκατό. Η Λατινική Αμερική αυξήθηκε κατά 17%. Οι πωλήσεις σπόρων λαχανικών ήταν 1 τοις εκατό χαμηλότερες λόγω δυσμενών συναλλαγματικών επιπτώσεων, ενώ η υποκείμενη ανάπτυξη σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες ήταν 6 τοις εκατό.

Syngenta Group Κίνα

Η Syngenta Group China, που αποτελείται από τους Seeds, Crop Protection, Crop Nutrition, MAP και τις ψηφιακές δραστηριότητες του Ομίλου στην Κίνα, πέτυχε πωλήσεις 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 22%, τους πρώτους εννέα μήνες του 2022. Υποκείμενη ανάπτυξη, προσαρμογή για το νέο μοντέλο διανομής της επιχείρησης αζώτου Crop Nutrition, ήταν 36 τοις εκατό.

Οι πωλήσεις Crop Protection της Syngenta Group China αυξήθηκαν κατά 22%. Οι πωλήσεις σπόρων στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών, αυξήθηκαν κατά 35% λόγω της ισχυρής ζήτησης για ρύζι και καλαμπόκι.

Οι πωλήσεις Crop Nutrition ήταν 9 τοις εκατό χαμηλότερες. η υποκείμενη ανάπτυξη ήταν 16 τοις εκατό. Οι τιμές μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο.

Τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, οι πωλήσεις της MAP αυξήθηκαν κατά 80% στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των κέντρων MAP αυξήθηκε κατά 127 σε συνολικά 565. Οι ψηφιακές εφαρμογές MAP πέτυχαν περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, εξοπλισμένους με ψηφιακά εργαλεία που βοηθούν στον εκσυγχρονισμό των αγροκτημάτων σε ολόκληρη την Κίνα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία