BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ανανεωμένη νομοθεσία για την αρτοποιΐα

Το προζυγισμένο ψωμί θα ζυγίζεται μόνο εφόσον το ζητήσει ο πελάτης, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία αρτοποιΐας.

Oι δρόμοι του ψωμιού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

3
0

Οι νέες ρυθμίσεις στη νομοθεσία, που πρόκειται να κατατεθεί, ίσως και τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στη Βουλή, αποσκοπεί στο να μη θεωρείται ότι οι αρτοποιοί παραβαίνουν το νόμο εάν σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν αποκλίσεις λίγων γραμμαρίων, στη ζύγιση του ψωμιού.

Ο αρτοποιητικός κλάδος όμως δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο αυτό αφού η τιμές των σιτηρών αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Οι κρύες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε Ρωσία και Ουκρανία, πλήττουν τις χειμερινές καλλιέργειες και αντίθετα με τις προβλέψεις για συγκομιδή ρεκόρ το 2015, οι αναμενόμενες σοδειές θα είναι αρκετά πιο κάτω. Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει συνολική μείωση στις ποσότητες του σίτου φέτος , ωστόσο εκτιμούν ότι η μείωση αυτή δεν θα είναι ικανή να μειώσει τα επίπεδα προσφοράς σε σημαντικό βαθμό. Πηγές της αγοράς αναφερόμενες στην τιμή του ψωμιού τόνισαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια απορρόφησης επιπλέον κόστους και θεωρούν ενδεχόμενες κάποιες μικρές ανατιμήσεις στο προϊόν στο άμεσο μέλλον.

  Το αρχικό αίτημα για την ρύθμιση αυτή προήλθε από τους ίδιους τους αρτοποιούς και μέσω παρέμβασης του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμου Γιακουμάτου και των εμπλεκομένων φορέων της αγοράς, το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε απευθείας ανάθεση της σχετικής μελέτης στην εταιρία ICAP, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πάτροκλου Γεωργιάδη.

Σκοπός της σχετικής μελέτης είναι να διερευνηθεί εάν η ελληνική νομοθεσία είναι ευθυγραμμισμένη  με αυτή των ευρωπαϊκών χωρών. Η μελέτη πραγματοποιείται -όπως αναφέρεται στην απόφαση- στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας «για τον κλάδο της αρτοποιίας από ανεξάρτητο ερευνητή». Το κόστος του έργου είναι 15.000 ευρώ και θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία