BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Στα μπισκότα Chestnicks του ΤΕΙ Θεσσαλίας το βραβείο καινοτομίας Ecotrophelia

Καινοτόμα προϊόντα διατροφής βραβεύθηκαν στον εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει πλέον καταστεί θεσμός, διοργανώνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ).

Στα μπισκότα Chestnicks του ΤΕΙ Θεσσαλίας το βραβείο καινοτομίας Ecotrophelia

1
0

«Για να απαντήσουμε στις προκλήσεις και να επιτύχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη, χρειάζεται να στηριχτούμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στην προώθηση της εξωστρέφειας, στην έρευνα και την καινοτομία και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης.

Επιπλέον, ο κ. Καλούσης, υπογράμμισε ότι οι νέοι αποδεικνύουν ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά και ουσιαστικά στην προσπάθεια της έρευνας και ανάπτυξης της καινοτομίας της χώρας. Προς αυτή τη κατεύθυνση βοηθά και ο διαγωνισμός Ecotrophelia που βραβεύει καινοτόμες ιδέες προϊόντων διατροφής.

Από την πλευρά της η Μαρία Πάσχου, διευθύντρια  του γραφείου Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε ότι η πολιτεία στηρίζει ποιοτικές προσπάθειες, όπως τη σημερινή διοργάνωση, για την αξιοποίηση των προϊόντων της έρευνας και της καινοτομίας και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών από τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης, την συγκράτηση της διαρροής και την ενθάρρυνση του επαναπατρισμού του επιστημονικού δυναμικού.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΊΑΣ/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, για το προϊόν Chestnicks (μπισκότα χωρίς γλουτένη από βιολογικό αλεύρι κάστανου με σταγόνες σοκολάτας και προβιοτικό ινουλίνη).

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ/Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΚΩΝ/Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών & ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ/Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, για το προϊόν YOGON (smoothie γιαουρτιού εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά).

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε σε δύο ομάδες. Στο ΕΜΠ/Σχολή Χημικών Μηχανικών για το προϊόν GRIOCHE (αρτοσκεύασμα τύπου brioche με πλήρη υποκατάσταση σε ζωικά λιπαρά και πρωτεΐνες και μερική υποκατάσταση ζάχαρης και αλεύρου) και στο ΕΚΠΑ/Τμήμα Χημείας για το προϊόν HERBAQUA (νερό προστιθέμενης αξίας με την προσθήκη υδατικών εκχυλισμάτων βοτάνων).

Το βραβείο καλύτερης παρουσίασης απονεμήθηκε στο ΓΠΑ/Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής για το προϊόν Pyra-Meal ( οικολογικό, έτοιμο προς κατανάλωση γεύμα που αντικατοπτρίζει τη μεσογειακή διατροφή).

Το βραβείο για το καλύτερο πλάνο μάρκετινγκ και εμπορίας απονεμήθηκε στο ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ/Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής και στο ΑΠΘ/Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων για το προϊόν Bee’s Knees ( κύβοι κηρήθρας, βιολογικής πιστοποίησης με υψηλή θρεπτική αξία).

Τα προϊόντα όλων των ομάδων που πέρασαν στην τελική φάση του εθνικού διαγωνισμού, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους παραβρέθηκαν στην τελετή βράβευσης να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα δοκιμάσουν.

Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα συμμετάσχει στη συνέχεια και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia 2018, ο οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «SIAL» στο Παρίσι στις 21-23/10/2018, και θα διαγωνιστεί απέναντι στις νικήτριες ομάδες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Επιπλέον, εφέτος, ο ΣΕΒΤ, θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία της βιομηχανίας τροφίμων με τη νέα γενιά, διοργάνωσε πριν από την τελετή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, μια ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προωθώντας τη μάθηση με βάση την εργασία».

Στόχος της είναι να αναδείξει τη σημασία της σύνδεσης της μάθησης με την απασχόληση, και της πρακτικής άσκησης ως εργαλείου εκπαίδευσης της νέας γενιάς.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΣΕΒΤ στο ευρωπαϊκό έργο RESKILL/ERASMUS+ (Real Skills for Work and Entrepreneurship in the Agri-Food Sector) που έχει ως στόχο να προωθήσει όλες τις μορφές μάθησης μέσω της εργασίας (work-based learning) και να βελτιώσει τις δεξιότητες  της νέας γενιάς μέσα από  ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δυαδικής εκπαίδευσης (θεωρία και πρακτική).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία