BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων συμβόλαια κάνναβης εντός 2019

Το καλαμπόκι, το σιτάρι και το χοιρινό κρέας στα χρηματιστήρια αγροτικών εμπορευμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης σύντομα θα ακολουθήσει η κάνναβη έπειτα από πιέσεις και συνεργασία των μεγαλύτερων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Cannabis-stocks-The-next-stock-market-trend-820x550

Πέτρος Γκόγκος

14
0

Ειδικότερα, η με έδρα το Κονέκτικατ Leaf Data Services LLC, η οποία συγκεντρώνει  τις τιμές λιανικής της κάνναβης στον Καναδά και τις ΗΠΑ, βρίσκεται σε συνομιλίες με ένα «παγκοσμίως γνωστό χρηματιστήριο  αγροτικών εμπορευμάτων» σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο ωστόσο δεν κατονομάζει. Σκοπός της εταιρείας είναι  να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μελλοντικών συμβολαίων, δίνοντας στους εμπόρους την ευκαιρία να σπεκουλάρουν την αγορά της κάνναβης, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο δημοσιογραφικό πρακτορείο ο Τζόναθαν Ρούμπιν, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

«Το 2019 θα γίνει χρονιά ορόσημο για την βιομηχανία σε όρους εμπλοκής στην οικονομική και επιχειρηματική κοινότητα», υποστήριξε ο ίδιος. Όπως εξήγησε, η New Leaf, θέλει να κυκλοφορήσει πολλαπλά συμβόλαια σε διαφορετικά χρηματιστήρια, τόσο για την βιομηχανική κάνναβη όσο και για αυτήν που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικό σκοπό.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετά εμπόδια στον δρόμο της μετατροπής της μαριχουάνας σε ένα εμπορεύσιμο χρηματιστηριακά προϊόν. Μεταξύ των εμποδίων, ξεχωρίζει η τυποποίηση στοιχείων ποιότητας και περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) που είναι η βασική ψυχοτρόπα ουσία. Επιπλέον η εξασφάλιση ενός μεγάλου όγκου, είναι επίσης σημαντική σύμφωνα με τον Σκοτ Ίρβιν, οικονομολόγο με ειδίκευση στα αγροτικά, του πανεπιστημίου του Ιλινόις.

 Η TMX Group Ltd., ιδιοκτήτρια του Χρηματιστηρίου του Μόντρεαλ, δήλωσε ότι ομάδες ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της «ασχολούνται τακτικά με διερευνητικές συζητήσεις για μια σειρά προϊόντων νέων που θα μπορούσαν να μπουν στα ταμπλό» και θα ενημερώσουν την αγορά όταν έχουν νεότερα.

Ο κ. Ρούμπιν, ο οποίος παρακολουθεί για πάνω από 30 χρόνια τις τιμές των εμπορευμάτων καθώς και δείκτες όπως της S & P Global Platts, ξεκίνησε την New Leaf το 2015, αφού αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη και ανεξάρτητη πηγή χονδρικής τιμολόγησης για τη βιομηχανία νόμιμης κάνναβης.

«Αρχικά βρισκόμασταν κάτω από την λανθασμένη εντύπωση ότι θα μπορούσαμε να στραφούμε προς τα κράτη και υποθέτοντας πως σίγουρα θα έπρεπε να συλλέγουν τιμές και δεδομένα όπως ακριβώς κάνουν και σε άλλα εμπορεύματα», ανέφερε. «Καταλάβαμε γρήγορα ότι δεν υπήρχε τίποτα αξιόπιστο».

Η New Leaf προσπάθησε να συγκεντρώσει τα δεδομένα από μόνης της, αρχικά με την πρόσληψη πρώην καλλιεργητών κάνναβης, πωλητών και αγοραστών για να κάνει έρευνα στον χώρο, ένα έργο ομολογουμένως δύσκολο σε μια βιομηχανία που μόλις αναδύθηκε από τις σκιές της μαύρης αγοράς.

 «Οι καλλιεργητές ήταν πολύ προσεκτικοί, πολύ επιφυλακτικοί, και μέχρι ένα σημείο παρανοϊκοί», είπε. «Ήρθαν από ένα χώρο μυστικοπάθειας και τους είναι δύσκολο να ανοιχτούν στις εμπορικές αγορές».

Σήμερα, η New Leaf έχει σχέσεις με διάφορους μεσίτες, συνεταιρισμούς και ενώσεις που παρέχουν στοιχεία τιμολόγησης με αντάλλαγμα έκπτωση στο κόστος πρόσβασης στη λίστα δεδομένων και τις αναλύσεις της εταιρείας. Μάλιστα η εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συμφωνίας με την CMTREX, ισραηλινή πλατφόρμα συναλλαγών κάνναβης για νόμιμους χονδρεμπόρους και πωλητές.

Τον Δεκέμβριο, ξεκίνησε έναν καναδικό δείκτη τιμών κάνναβης και τώρα εργάζεται σε δείκτη τιμών βιομηχανικής κάνναβης. Όλα αυτά θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και άλλα παράγωγα, δήλωσε ο κ. Ρούμπιν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία