BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Ισορροπία στα 75 δολάρια το βαρέλι δοκιμάζουν τα συμβόλαια πετρελαίου

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό μετά από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις και ενώ έχει καταγράψει προηγουμένως τέσσερις εβδομάδες απωλειών με φόντο τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

gas-prices

95
0

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε σήμερα 1,07 δολ. ή 1,5% και έκλεισε στα 71,11 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το Brent Ιουλίου, ενισχύθηκε κατά 1,06 δολ. ή 1,4%, στα 75,23 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Και τα δύο συμβόλαια έχασαν έδαφος στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η ανοδική κίνηση έρχεται ενώ ο αγωγός πετρελαίου Ιράκ - Τουρκίας που μεταφέρει 450.000 βαρέλια την ημέρα παραμένει κλειστός παρά το αίτημα της Βαγδάτης την προηγούμενη εβδομάδα να ανοίξει και πάλι. Ο αγωγός παραμένει κλειστός από τα τέλη Μαρτίου. 

Στο μεταξύ, η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπληρώσει τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας μετά την ολοκλήρωση άλλης μιας πώλησης τον περασμένο Ιούνιο. 

Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Τζένιφερ Γκράνχολμ την Πέμπη ανέφερε ότι η Υπηρεσία Ενέργειας στοχεύει να ξεκινήσει τις αγορές τον επόμενο μήνα για την αναπλήρωση των αποθεμάτων της χώρας. 

Το αμερικανικό αργό έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με συνολικές απώλειες 1,8%, ενώ το Brent υποχώρησε 1,5%, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία