BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Διακρίσεις για τα Κρητικά ελαιόλαδα

Τα ελαιόλαδα της Κρήτης απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στο Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς.

Διακρίσεις για τα Κρητικά ελαιόλαδα

3
1
Στην κρητική αποστολή, υπό την Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου που εκπροσώπησε 22 ελαιόλαδα από την περιοχή που έλαβαν μέρος στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου εσοδείας 2011-2012. Σε σύνολο 84 δειγμάτων τα Κρητικά ελαιόλαδα απέσπασαν  τρία χρυσά, πέντε αργυρά και τέσσερα χάλκινα βραβεία στις κατηγορίες ελαφράς, μεσαίας και ισχυρής έντασης αντίστοιχα. Ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου Μανώλης Φραγκάκης παραβρέθηκε  στο τριήμερο Φεστιβάλ και απένειμε μέρος των βραβείων στους διακριθέντες παραγωγούς. Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε πως «τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες παραγωγοί δίνουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην ποιότητα του ελαιολάδου, όπως αποδείχθηκε και από τ’ αποτελέσματα του διαγωνισμού, στη διάρκεια του οποίου, συναγωνίστηκαν εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί για να κρατήσουμε την πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου προσπαθεί με ποικίλες δράσεις να  προβάλλει τα ευεργετικά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά και το προσεχές διάστημα, εκτός των άλλων,  θα διανείμει εκ νέου ενημερωτικά φυλλάδια σε ξένους επισκέπτες, τα οποία είναι τυπωμένα σε πέντε γλώσσες»
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-04-2012 15:51barelis christodulos

Ειμαι απο το Πλωμάρι και αγοραζω την agrenda απο τα πρωτα τεύχη, και την προβάλω ανελειπώς .Εχω να παρατηρήσω οτι τοσο η εφημερίδα οσο και το site σας δεν κανει καμια αναφορά για τις σημαντικές διακρισεις των Πλωμαριτικων ελαιολάδων και της Λέσβου γενικά , και απορώ γιατί.?ευχαριστω.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία