BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Η πετρελαιοκηλίδα πλήγμα για αλιείς, ανέπαφα τα όστρακα

Απαγορευτικό έκανε το ψάρεμα στους μικροεπαγγελματίες ψαράδες η πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό, βυθίζοντας σε απόγνωση τους τοπικούς αλιείς αφού βλέπουν μια περιοχή δράσης κι ενεργοποίησης τους να ερημώνει με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό.

Η πετρελαιοκηλίδα πλήγμα για αλιείς, ανέπαφα τα όστρακα

22
0

Για την πειραϊκή οικονομία η αλιεία και η ιχθυόσκαλα αποτελούν πνεύμονα απασχόλησης κι ανάπτυξης με επίδραση σε πόλεις όπως το Πέραμα, το Κερατσίνι – Δραπετσώνα και φυσικά το νησί της Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε να συνεπάγεται και μια πρωτοφανή κρίση.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Κερατσινίου και Δραπετσώνας Νίκος Πέτσας «η προχθεσινή ρύπανση από το πετρελαιοφόρο δεν ήταν η μοναδική για την περιοχή Κερατσινίου Δραπετσώνας που σε σταθερή βάση είναι πολλαπλώς περιβαλλοντικά επιβαρυμένη. Η τωρινή ολοκληρωτική πλέον θαλάσσια ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα ήρθε απλά να επικυρώσει το μέγεθος της αδιαφορίας, προκάλεσε ολοκληρωτική με τη σειρά της ζημιά στους επαγγελματίες με παραθαλάσσια καταστήματα, έκανε απαγορευτικό το ψάρεμα στους μικροεπαγγελματίες ψαράδες και πλημμύρισε με πετρέλαιο το λιμανάκι των Αλιέων».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης τα οστρακοειδή στον Σαρωνικό, καθώς δεν βρίσκονται σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τη διαρροή καυσίμων του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο για προληπτικούς λόγους διενεργούνται δειγματοληψίες οστράκων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο προστασίας του καταναλωτικού κοινού και προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που συνεπάγονται για τη Δημόσια Υγεία από τη μόλυνση με καύσιμα του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», ενημερώνει τα ακόλουθα:

- Οι ζώνες παραγωγής ζώντων διθύρων μαλακίων βρίσκονται σε περιοχές που δεν έχουν επηρεαστεί από τη διαρροή καυσίμων.

- Για προληπτικούς λόγους διενεργούνται δειγματοληψίες οστράκων από τις οικείες κτηνιατρικές υπηρεσίες.

- Όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ είναι σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προκύψει στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία