BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Ο βιοδιεγέρτης Talete της Valagro για βιώσιμη διαχείριση των υδάτων από τις καλλιέργειες

Η Valagro ενισχύει τη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για τους ανθρώπους και τη φύση και σε μια παγκόσμια ψηφιακή εκδήλωση παρουσίασε το Talete, τη λύση της για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων.

valagro

580
0

Η Valagro, κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία βιοδιεγερτών και ειδικών θρεπτικών συστατικών για τις καλλιέργειες, ανακοίνωσε στις 4 Μαρτίου την κυκλοφορία του Talete σε πέντε επιπλέον χώρες σε μια παγκόσμια ψηφιακή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εμπειρογνώμονες, πελάτες , αγρότες και ηγέτες από περισσότερες από 12 χώρες σε 5 ηπείρους. Οι επιπλέον χώρες είναι η Αυστραλία, η Κίνα, η Κολομβία, η Γαλλία και η Ελλάδα. Αυτή η εκδήλωση είναι η σημαντική συνέχεια της αρχικής αναγγελίας του Talete για πρώτη φορά το 2020.

Με το Talete, η Valagro προσφέρει μια εξαιρετικά απτή και αποτελεσματική λύση για τους αγρότες σε όλο τον κόσμο: ένα νέο βιοδιεγέρτη, που προέρχεται από την αποκλειστική πλατφόρμα τεχνολογίας GeaPower®, για την αύξηση της παραγωγικότητας του νερού και για την αύξηση της παραγωγής ή της οικονομικής απόδοσης για κάθε μονάδα νερού που χρησιμοποιείται στις καλλιέργειες.

Το Talete στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης παραγωγής σε συνθήκες επαρκούς διαθεσιμότητας νερού και σε συνθήκες μόνιμης ή προσωρινής έλλειψης. Αποτελούμενο από βιομόρια φυτικής προέλευσης, τα οποία αναπτύχθηκαν σύμφωνα με την ιδιόκτητη τεχνολογία GeaPower®, το Talete δρα άμεσα στη φυσιολογία των φυτών, βοηθώντας τις καλλιέργειες να αυξήσουν την παραγωγικότητα του νερού καλλιέργειας, τόσο όταν το νερό είναι διαθέσιμο σε επαρκείς ποσότητες όσο και όταν υπάρχει λειψυδρία, είτε είναι μόνιμη είτε προσωρινή.

Οι ομιλητές στην εικονική σκηνή της εκδήλωσης, περιλαμβάνουν διευθυντές του Ομίλου Valagro και της Syngenta Crop Protection, καθώς και διεθνείς εμπειρογνώμονες στις παγκόσμιες προκλήσεις που συνδέονται με τη βιώσιμη διαχείριση του νερού, έναν πολύτιμο πόρο για τη γεωργία του σήμερα και του αύριο. Η Valagro είναι πλέον μέρος της Syngenta Crop Protection, μιας από τις κορυφαίες γεωργικές εταιρείες στον κόσμο.

Giuseppe Natale, Διευθύνων Σύμβουλος της Valagro:

Valagro έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μέλλον για τους ανθρώπους και τη φύση. Είναι μια φιλόδοξη αποστολή και για να το επιτύχουμε, βάζουμε ό, τι καλύτερο για την έρευνά μας στην υπηρεσία των πραγματικών αναγκών των αγροτών, εκείνων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην πρόσβαση του νερού και εκείνοι που επιδιώκουν να διαχειριστούν την πρόσβαση στο νερό με βέλτιστο τρόπο. Το Talete προέκυψε από αυτήν την ανάγκη: να παρέχει μια έγκυρη λύση στους αγρότες σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις καλλιέργειές τους βελτιστοποιώντας τη χρήση του νερού, έναν ολοένα και πιο πολύτιμο πόρο για τη γεωργία σήμερα και στο μέλλον. Με την αύξηση της απόδοσης επένδυσης για τους αγρότες, το Talete καθιστά τη γεωργία όλο και πιο παραγωγική και τις διαδικασίες παραγωγής με τις οποίες τα τρόφιμα φτάνουν στα τραπέζια μας πιο βιώσιμες. "

Corey Huck, Head Global Biologs, Syngenta Crop Protection:

"Κάθε σταγόνα νερού είναι ανεκτίμητη για τη γεωργική παραγωγή, η οποία με τη σειρά της πρέπει να ανταποκρίνεται συνεχώς στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τρόφιμα που παράγονται με βιώσιμο τρόπο. Χρειάζονται 1 έως 3 τόνοι νερού για να αναπτυχθεί 1 κιλό σιτηρών. Ο FAO εκτιμά ότι απαιτούνται από 2.000 ως 5.000 λίτρα νερού για την παραγωγή καθημερινών αναγκών σε φαγητό για ένα άτομο. Αυτά τα στοιχεία τονίζουν τη σημασία του νερού για τη γεωργία σήμερα και στο μέλλον, ειδικά ενόψει των κλιματικών προκλήσεων. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε δίπλα στους αγρότες προσφέροντάς τους αποτελεσματικές , επιστημονικές λύσεις βιοδιεγερτών, όπως το Talete, για την καλύτερη διαχείριση αυτού του πολύτιμου φυσικού πόρου. Μια αποστολή πλήρως σύμφωνη με τη δέσμευση της Syngenta για 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην καινοτομία, που στοχεύει συγκεκριμένα στην επίτευξη μιας κλιμακωτής αλλαγής στη γεωργική αειφορία. Καινοτομία που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της γεωργίας, να μετριάσει την επίδρασή της στην προμήθεια τροφίμων και να παρέχει στους αγρότες τα εργαλεία που χρειάζονται για τη βιώσιμη διαχείριση της γης τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία