BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Οι Ιταλοί καινοτομούν στα βιολογικά σταφύλια

Η ιταλική εταιρεία Ταρούλι στην Πούγλια παράγει και πουλά επιτραπέζια βιολογικά σταφύλια από το 1993. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με διαφορετικά χρώματα, γεύσεις, με διαφορετικούς χρόνους συγκομιδής.

Οι Ιταλοί καινοτομούν στα βιολογικά σταφύλια

8
0
Προσπαθώντας να ανταποκριθούν στους κανονισμούς για τη βιολογική γεωργία, η ιταλική εταιρεία πρόσφατα εισήγαγε μία πιστοποιημένη οργανική τσάντα η οποία μπορεί να κρατήσει τα σταφύλια φρέσκα για έναν ολόκληρο μήνα, εξασφαλίζοντας την κατανάλωση ακόμη και αν το προϊόν θα εξαχθεί σε άλλη ήπειρο

Αναφορικά με τους εξαγωγικούς προορισμούς, το 75% της παραγωγής τους κατευθύνεται σε αγορές εκτός Ιταλίας. Η κάθε αγορά έχει τις προτιμήσεις της και τους περιορισμούς της. Π.χ., σε Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία, Σκανδιναβικές χώρες, οι καταναλωτές προτιμούν τα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, ενώ σε αγορές όπως Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, οι καταναλωτές τα προτιμούν με κουκούτσια



«Η αγορά του βιολογικού επιτραπέζιου σταφυλιού έχει μικρές αυξητικές τάσεις στην Μ. Βρετανία παρόλο που οι τιμές πέφτουν, στη γερμανική αγορά οι τιμές παραμένουν σταθερές», δηλώνει η εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας

Επιπρόσθετα σημειώνει ότι «παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια τα σταφύλια χωρίς κουκούτσι είχαν την τιμητική τους, αυτό φέτος δείχνει να αλλάζει κυρίως λόγω της εστίασης των καταναλωτών στις μειωμένες τιμές»
Του Κωνσταντίνου Παπανικολάου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία