Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Ισχυρά κέρδη παρά τις αρχικές απώλειες στις τιμές πετρελαίου

Με ισχυρά κέρδη, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, κινήθηκαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, αγνοώντας τα στοιχεία που έδειξαν μια μη αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, καθώς οι traders επέλεξαν να επικεντρωθούν στην πτώση των αποθεμάτων βενζίνης, καθώς και των αποθεμάτων αργού στο στρατηγικής σημασίας σημείο αποθήκευσης στο Cushing της Oklahoma

download__49_

22
0

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Αυγούστου, κέρδισε 55 σεντς ή 1,6%, κλείνοντας στα 35,29 δολάρια το βαρέλι. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 90 σεντς ή 2,7%, κλείνοντας στα 33,71 δολ. το βαρέλι.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα αποθέματα της χώρας σε αργό αυξήθηκαν κατά 7,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου. Αναλυτές της S&P Global Platts ανέμεναν πτώση των αποθεμάτων κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

Η αύξηση αντανακλά μια αύξηση εισαγωγών από τη Σαουδική Αραβία, καθώς μια "αρμάδα" δεξαμενόπλοιων από το βασίλειο φθάνει σιγά - σιγά στις ΗΠΑ, απότοκο του ολιγόμηνου "πολέμου τιμών" μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας που οδήγησε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σε έκρηξη πλεονάζουσας παραγωγής, πριν τη συμφωνία για περικοπές στο πλαίσιο του OPEC+.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία