Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Business

Την αγροτική Ελλάδα σε ένα τραπέζι βάζει η Εθνική Τράπεζα

Με δάνειο από Εθνική εξόφληση τευτλοπαραγωγών

0
0

Η ανάδειξη θετικών παραδειγμάτων επιχειρήσεων της αγροδιατροφής από όλη την Ελλάδα, που παράγουν συσκευασμένα και τυποποιημένα προϊόντα, ενσωματώνουν καινοτόμες ιδέες και πρακτικές σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της διάθεσης και παράλληλα, διακρίνονται για την εξωστρέφειά τους, βρίσκει απήχηση στην ιδέα «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι», που υλοποιείται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιδεών για την Έξυπνη και Δημιουργική Οικονομία, IdeasLab.

Από την έναρξή του το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε καινοτόμους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε τοπικούς φορείς, επαγγελματίες και την επιστημονική κοινότητα, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση.

Η μέχρι τώρα απήχηση του προγράμματος είναι εντυπωσιακή, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αφού έχουν λάβει μέρος σε αυτό 100 παραγωγοί σε 4 πόλεις-σταθμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο και Καλαμάτα, ενώ θα συνεχίσει το ταξίδι του σε νέους γευστικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας προστιθέμενη αξία σε τοπικά προϊόντα και εξωστρεφείς παραγωγούς.

Αναλυτικότερα, έχει δοθεί βήμα σε 14 παραγωγούς από τη Στερεά Ελλάδα, 25 από την Κεντρική & Νότια Πελοπόννησο, 25 από την Ανατολική Πελοπόννησο και 36 από την Κεντρική Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάζονται προϊόντα με ιστορία, καταγωγή, εξαιρετικές συσκευασίες και καινοτόμες παραγωγικές διαδικασίες, που αποτελούν μοναδικά παραδείγματα ποιότητας της τοπικής παραγωγής τροφίμων και μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

Για παράδειγμα, είναι πιθανώς άγνωστα στο μέσο Έλληνα καταναλωτή μερικά από τα αντιπροσωπευτικά παραδείγματα καινοτομίας που έχει αναδείξει το πρόγραμμα όπως ο μοναδικός ελληνικός σολομός βουνού, οι χυμοί από φραγκόσυκο, το παγωτό από πρόβειο γάλα, το κεφίρ με τζίντζερ, η μαρμελάδα με ντομάτα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Επιλογές από τα έντυπα