BACK TO
TOP
Πολιτικές

Δεν αίρει το εμπάργκο για την Ελλάδα η Ρωσία

Για διεύρυνση των συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στον αγροτικό τομέα χωρίς, όμως, άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά τρόφιμα έκανε λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε ση συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν αίρει το εμπάργκο για την Ελλάδα η Ρωσία

0
0

Ο Ρώσος πρόεδρος στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίζει πως η Ελλάδα αναγκάστηκε να υπογράψει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση στο εμπάργκο για μια μόνο χώρα. Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι υπάρχει δυνατότητα για νέες συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δε ζήτησε χρηματοδότηση από τη Μόσχα, αναφέρθηκε όμως στην πιθανότητα «έμμεσης χρηματοδότησης» η οποία προκύπτει μέσω κερδών από επενδυτικά σχέδια τα οποία μπορεί να δρομολογηθούν. Έκανε ειδική αναφορά στο θέμα του αγωγού αλλά και στο ρωσικό ενδιαφέρον . για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τους σιδηρόδρομους και παράλληλα υποστήριξε ότι η χώρα του το μόνο που ζητά είναι ίσους όρους στους διαγωνισμούς.

Σχετικά με τα ενεργειακά θέματα, επισήμανε ότι έγινε συζήτηση για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και σημείωσε ότι η Ρωσία καλύπτει τα 2/3 των αναγκών της Ελλάδας. «Μιλήσαμε για τον νέο αγωγό που θα καλύψει τις ανάγκες των ευρωπαίων σε καύσιμα και θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα από τα βασικά κέντρα μεταφοράς αερίου. Αυτό θα επιτρέψει να γίνουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία