BACK TO
TOP
Πολιτικές

«Είμαστε Μακεδόνες με μακεδονική γλώσσα» επιμένει ο Ζάεφ

Στο θέμα της αναγνώρισης της «μακεδονικής» γλώσσας και της «μακεδονικής» ταυτότητας επέμεινε ο Ζόραν Ζάεφ σε συγκέντρωση στη Γεβγελή το βράδυ της Κυριακής μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

goran_zaef

Agronews

6
0

«Φτάσαμε σε μια συμφωνία αλλά ξέραμε τι έπρεπε να διαφυλάξουμε, τη γλώσσα και την ταυτότητα. Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. Υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα στη συμφωνία. Αναγνωρίζω τη δυσφορία με τις γεωγραφικές αναφορές αλλά ξέρω και τα οφέλη από τη συμφωνία» είπε ο κ. Ζάεφ όπως αναφέρει το protothema.gr.

«Είμαστε "Μακεδόνες" με "μακεδονική" γλώσσα. Η "μακεδονική" γλώσσα είναι πλούσια σε διαλέκτους και γι' αυτό αξίζει να ενταχθεί στις γλώσσες της ΕΕ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

«Έχουμε ένα κράτος που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο στο οποίο ομιλείται η "μακεδονική" γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Πετύχαμε τους στόχους των πατέρων και των παππούδων μας», τόνισε ο Ζάεφ.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, κλείνοντας τις αναφορές του στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής είπε ότι «είναι σημαντικό γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε τη "Μακεδονία" μας για τους επόμενους αιώνες».

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία