BACK TO
TOP
Πολιτικές

Αυξημένος σκεπτικισμός για τη μελλοντική σχέση μεταξύ ΕΕ-Κίνας

Από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού, υπήρξε μια νέα σύγκλιση αξιολόγησης των κρατών-μελών της ΕΕ, για τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα στην Ευρώπη.

εεκινα_

6
0

Η σινό-ευρωπαϊκή οικονομική σχέση, στερείται αμοιβαιότητας και υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες εντός της ΕΕ για την προσέγγιση διεκδικήσεων της Κίνας στο εξωτερικό καθώς και για τις παραβιάσεις (από την πλευρά της) διεθνών νομικών δεσμεύσεων και μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ και στο Σινγιανκγ.
Συνολικά, υπάρχει αυξημένος σκεπτικισμός για τη μελλοντική πορεία της σχέσης, η οποία προσφέρει μια ευκαιρία για μια πιο ισχυρή και συνεκτική πολιτική της ΕΕ στην Κίνα.
Στους επόμενους μήνες, η γερμανική προεδρεία του Συμβουλίου θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτό το momentum για να δημιουργήσει θεσμικές δομές ώστε να βελτιώσει την ικανότητα δράσης της ΕΕ.

Με τον τρόπο αυτό, θα είναι κρίσιμο να κατευναστούν οι ανησυχίες για τη γαλλό-γερμανική κυριαρχία στην κινεζική ατζέντα –ιδιαίτερα εκείνες των ανατολικών και νότιων χωρών της Ευρώπης- δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε όλα τα κράτη-μέλη να εμπλακούν περισσότερο στη διαμόρφωση της μελλοντικής προσέγγισης της ΕΕ απέναντι στην Κίνα.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία