BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Παράταση στις δηλώσεις ζημιάς για αρώνια ζητούν οι Σερραίοι

Παράταση στις δηλώσεις ζημιάς, που φάνηκε στη συγκομιδή, για την αρώνια ζητούν οι Σερραίοι.

Παράταση στις δηλώσεις ζημιάς για αρώνια ζητούν οι Σερραίοι

6
0

Πρόβλημα σταφιδοποίησης των καρπών λόγω του καύσωνα διαπιστώνουν τώρα στη συγκομιδή οι καλλιεργητές αρώνιας στις Σέρρες, οι οποίοι έχασαν τη σχετική προθεσμία για υποβολή δηλώσεων ζημιάς.

Οι παραγωγοί του νομού, που καλλιεργούν 400 στρέμματα, ζητούν με επιστολή τους στον ΕΛΓΑ, παράταση στις δηλώσεις ζημιάς, προκειμένου να μη χάσουν την αποζημίωση οι πληγέντες.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει αναφέρει τα εξής :

«Μετά από επιτόπια επίσκεψη γεωπόνων της υπηρεσίας μας, με κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ, σε καλλιέργειες με Αρώνια στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα συρρίκνωσης (σταφιδοποίησης) των καρπών. Το πρόβλημα αυτό οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (καύσωνας) του καλοκαιριού.

Δυστυχώς το πρόβλημα διαπιστώθηκε στη συγκομιδή του προϊόντος (δεν φαινόταν νωρίτερα) και έτσι είχε παρέλθει η περίοδος αναγγελίας της ζημιάς και δηλώσεων που επιτρέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ να γίνουν από τους παραγωγούς.

Επειδή η καλλιέργεια της Αρώνιας είναι μια εναλλακτική καλλιέργεια που τώρα αναπτύσσεται στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τα στρέμματα που καλλιεργούνται δεν ξεπερνούν τα 400, θα ήταν χρήσιμο να δοθεί παράταση στις δηλώσεις ζημιάς (όπως μπορεί να δοθεί κατ’ εξαίρεση) γιατί το πλήγμα που υπέστησαν οι παραγωγοί , ποιοτικά και ποσοτικά είναι μεγάλο. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία