BACK TO
TOP
Δρώμενα

Ανοίγει μετά από έξι χρόνια το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας

Η ανακαίνιση δεν επέτρεπε την επίσκεψη στο Μουσείο.

aetwmartemhsAMK1

41
0

Έξι χρόνια πέρασαν και τελικά το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας ανοίγει ξανά τις πύλες του μετά την ανακαίνιση που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ήταν προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο διώροφο, ανακαινισμένο πλέον, Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, που χτίστηκε το 1967, στεγάζονται αρχαιολογικά ευρήματα από την αρχαία πόλη της Κέρκυρας, αλλά και ολόκληρο το νησί των Φαιάκων, που αφορούν την πρώτη κατοίκησή του στην παλαιολιθική εποχή μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Το σημαντικότερο έκθεμα θεωρείται το λίθινο αέτωμα της Γοργούς-Αρτέμιδος, που προέρχεται από το ναό της θεάς Αρτέμιδος. Το αέτωμα έχει μήκος 17,02 μ. και ύψος 3,18 μ. και έχει κατασκευασθεί από ντόπιο πωρόλιθο. Αποδίδεται σε Κορίνθιο γλύπτη και χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 6ου αι. πΧ. Η περίοδος κατασκευής του αετώματος συμπίπτει με σημαντικές πολιτικές μεταβολές στην Κέρκυρα, που το 585 πΧ απαλλάχθηκε από την ηγεμονία των Βακχιαδών της Κορίνθου.

Η ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας είχε ολοκληρωθεί εδώ και κάποιους μήνες, όμως για την άρτια λειτουργία του, στελεχώθηκε από το αναγκαίο προσωπικό το τελευταίο διάστημα.

Το Μουσείο υπάγεται στην Η’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Κέρκυρα.

Τα επίσημα εγκαίνια για την επαναλειτουργία του Μουσείου αναμένεται να γίνουν από την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα: amcorfu.gr



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, neakriti.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία