BACK TO
TOP
Κοινωνία

«Τρώγοντας με ασφάλεια στο σπίτι», με βάση το εγχειρίδιο ΕΦΕΤ

Για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις ορθές υγιεινές πρακτικές και ασφάλειας τροφίμων, ο ΕΦΕΤ δημοσίευσε έναν οδηγό, με τίτλο «Τρώγοντας με ασφάλεια στο σπίτι».

10-syntages-gia-to-kyriakatiko-trapezi-me-kotopoulo-ke-makaronia-grigora-ke-pentanostima-piata-pou-tha

12
0

Μεγάλος αριθμός τροφιμογενών λοιμώξεων έχει διεθνώς καταγραφεί ως αποτέλεσμα ακατάλληλου χειρισμού τροφίμων στο σπίτι. O ΕΦΕΤ σε συνέχεια των δύο οδηγών υγιεινής έναντι του SARS-CoV-2 που δημοσίευσε, έναν για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και έναν τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και του προφίλ επικινδυνότητας για τον ίδιο ιό, επέλεξε 40 αντιπροσωπευτικές ερωτήσεις καταναλωτών και τις απαντάει, με τη συμβουλευτική συνδρομή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, με τρόπο απλό και κατανοητό στο 25σέλιδο εγχειρίδιο «Τρώγοντας με ασφάλεια στο σπίτι» το οποίο είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ  www.efet.gr.

Για να απαντηθούν οι ερωτήσεις, ομαδοποιήθηκαν ακολουθώντας τα παρακάτω πέντε «κλειδιά» ορθής υγιεινής πρακτικής και ασφάλειας τροφίμων, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου τα τρόφιμα να καταναλώνονται με ασφάλεια στο σπίτι:

 1)         Καθαρισμός

2)         Διαχωρισμός

3)         Επαρκής θέρμανση

4)         Επαρκής ψύξη/κατάψυξη

5)         Επιλογή κατάλληλων πρώτων υλών και νερού

 Βρείτε εδώ το σχετικό εγχειρίδιο

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία