BACK TO
TOP
Κοινωνία

Καύσωνες και ξηρασία πολλαπλασίασαν τις δασικές πυρκαγιές το 2022

Μια περιοχή ίση με το 1/5 του Βελγίου έχει καταστραφεί από φωτιές μέσα στο 2022 σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς οι διαδοχικοί καύσωνες και η ξηρασία έχουν πολλαπλασιάσει τις δασικές πυρκαγιές.

mega_fires

116
0

Σύμφωνα με στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (Effis), 1,6 εκατομμύρια στρέμματα γης κάηκαν σε όλη τη Γηραιά ήπειρο από τον Ιανουάριο έως τα μέσα Αυγούστου, έκταση που αποτελεί ρεκόρ από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές το 2006.

Το ποσοστό είναι 56% υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ του 2017. Σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις, περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια στρέμματα θα μπορούσαν να γίνουν στάχτη φέτος λόγω πυρκαγιών.

«Η κατάσταση όσον αφορά την ξηρασία και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες έχει επηρεάσει όλη την Ευρώπη φέτος και η συνολική κατάσταση στην περιοχή είναι ανησυχητική, ενώ βρισκόμαστε ακόμη στη μέση της περιόδου των πυρκαγιών», δήλωσε ο συντονιστής της Effis, Jesús San-Miguel.

Ενώ οι εποχές των πυρκαγιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζονται κατά βάση σε χώρες γύρω από τη Μεσόγειο από το 2010 και έπειτα το φαινόμενο παρατηρείται και σε πιο βόρειες περιοχές.

Η Ισπανία έχει πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής από τις πυρκαγιές, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία και την Πορτογαλία. Παράλληλα, στη Γαλλία έχουν καεί πάνω από 148.000 στρέμματα γης σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που καταγράφηκε μόλις το 2019.

Με πληροφορίες από Guardian

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία