BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Χρήσιμο εργαλείο για συνεταιρισμένους αγρότες το βιβλίο του Μιχάλη Φεφέ

Κυκλοφορεί το καινούριο βιβλίο του Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, κ. Μιχάλη Φεφέ, με τίτλο Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, το οποίο αναφέρεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, μετά την ψήφιση του ν. 4384/2016 και των τροποποιήσεων αυτού.

asynetairismenoiagrotes

4
0

Το βιβλίο αποτελεί, όπως σημειώνει η δικηγόρος και τέως νομικός σύμβουλος της ΠΑΣΕΓΕΣ Ανδριανή-Άννα Μητροπούλου, ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τη λειτουργία του αγροτικού συνεταιρίζεσθαι, όπως αυτή προσδιορίζεται με βάση το νέο συνεταιριστικό νόμο. Αποτελεί όμως - και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία - ένα μέσο  κατανόησης των επτά διεθνών συνεταιριστικών αρχών, οι οποίες συγκροτούν  την ταυτότητα του συνεταιρισμού και ειδικά του αγροτικού συνεταιρισμού, ο οποίος έχει τεράστια συμβολή στην οικονομία μιας χώρας με αγροτικό τομέα. Όπως υπογραμμίζεται, χωρίς την κατανόηση και υιοθέτηση των αρχών αυτών και κυρίως την εφαρμογή τους στην πράξη, τα μέλη των ελληνικών αγροτικών συνεταιρισμών, δεν θα κατορθώσουν ποτέ να φθάσουν στα επιθυμητά συνεταιριστικά επιχειρηματικά αποτελέσματα, που έχουν επιτύχει οι συνάδελφοί τους σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Το βιβλίο του κ. Φεφέ, με λιτό και απολύτως κατανοητό τρόπο γραμμένο, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τον κάθε συνεταιριστή αγρότη, να μάθει πώς πρέπει να λειτουργεί μέσα στην επιχείρησή του, κυρίως με ποιο τρόπο να ελέγχει τα όργανα διοίκησης του συνεταιρισμού του, τον σημαντικό ρόλο που παίζει η παρουσία του στη γενική συνέλευση, η οποία υποχρεωτικά κάθε χρόνο πρέπει να ελέγχει τα αποτελέσματα της διοίκησης.



Στόχος του αγρότη συνεταιριστή πρέπει να είναι η δική του εξυπηρέτηση ως μέλους, όπως επισημαίνει ο συγγραφέας και η αξιοποίηση των ευεργετικών πλεονεκτημάτων που του παρέχει ο νόμος στην κατεύθυνση της δημιουργίας επενδύσεων, οι οποίες θα δώσουν πρόσθετη αξία στα προϊόντα. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από την ενεργό συμμετοχή του μέλους στο σύνολο των δραστηριοτήτων του συνεταιρισμού και μέσα από τον συνεχή  έλεγχο των πράξεων των ασκούντων τη Διοίκηση, επαγγελματικών και αιρετών στελεχών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία