Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

«Αποκεφαλισμός» διοικούντων ΕΛΓΟ για δράσεις φέτας

Την άμεση υποβολή παραιτήσεων όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ Δήμητρα ζητά με επιστολή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, εγκαλώντας τους ότι με δική τους «αποκλειστική ευθύνη» χάθηκαν οι προθεσμίες σύναψης των...

Βλέπουν το τυρί χάνουν τη φέτα στις αναθέσεις των προγραμμάτων

0
0

Μάλιστα, στην επιστολή αναφέρεται ότι δόθηκαν επανειλημμένες παρατάσεις, τις οποίες εξασφάλισε η Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων για λογαριασμό του υπουργείου, ωστόσο «παρήλθε άπρακτη η προθεσμία σύναψης των συμβάσεων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με τον Εκτελεστικό Οργανισμό, με αποτέλεσμα να μη έχει καταστεί έως σήμερα δυνατή η σύναψη των μεταξύ μας συμβάσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος Προώθησης της Φέτας Π.Ο.Π. «Feta PDO. Let’s get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, των οποίων η προθεσμία υπογραφής έληγε την 13/05/2018».

Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα, με απόφασή της η διοίκηση του ΕΛΓΟ έκανε αποδεκτά τα σχετικά δικαιολογητικά από την Novacert, η οποία ορίστηκε προσωρινός ανόδοχος του έργου, σε αντικατάσταση του προηγούμενου (SOPEXA SA).

Διαβάστε τις σχετικές αποφάσεις

Ορισμός της Novacert ως αναδόχου στο πρόγραμμα προώθησης φέτας σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία.pdf

Ορισμός της Novacert ως αναδόχου στο πρόγραμμα προώθησης φέτας σε ΗΠΑ και Καναδά.pdf

Βρείτε εδώ την επιστολή με την Υποβολή παραιτήσεων του διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΓΟ Δήμητρα.pdf

Ολόκληρη η επιστολή Αποστόλου έχει ως εξής:

Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 21608/11-05-2018 έγγραφο του Γραφείου Διοικήσεως του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που υπογράφεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και έλαβε αρ. εισερχ. 1032/68330/11-05-2018 στο Τμήμα Εμπορικών Ροών και Προώθησης Προϊόντων της Διεύθυνσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Γραφείο μας, σάς υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το νόμο (Ν.4412/2016) την αποκλειστική ευθύνη για τη σύννομη και εμπρόθεσμη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας την έχετε εσείς ως αναθέτουσα αρχή. Παρά τις επανειλημμένες παρατάσεις που εξασφάλισε η Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων για λογαριασμό του Υπουργείου μας, παρήλθε άπρακτη η προθεσμία σύναψης των συμβάσεων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με τον Εκτελεστικό Οργανισμό, με αποτέλεσμα να μη έχει καταστεί έως σήμερα δυνατή η σύναψη των μεταξύ μας συμβάσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος Προώθησης της Φέτας Π.Ο.Π. «Feta PDO. Let’s get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, των οποίων η προθεσμία υπογραφής έληγε την 13/05/2018.

Παρακαλώ για την άμεση υποβολή παραιτήσεων όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire