Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Κάλυψη της ίδιας συμμετοχής Σχεδίων μέσω Παρακαταθηκών

Πως θα καλύπτεται η ίδια συμμετοχή στα Σχέδια Βελτίωσης μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, επανέλαβε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, μία υπόθεση την οποία είχε φέρει πάλι ο ίδιος στην επικαιρότητα ακριβώς πριν ένα χρόνο με non paper, χωρίς ωστόσο απτά αποτελέσματα.

0
0

«Όσον αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης, είπατε ότι απαιτείται ιδία συμμετοχή. Ήδη είμαστε σε συνεννόηση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να μπορεί και να δύναται να καλύψει και την ιδία συμμετοχή στα σχέδια βελτίωσης», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης, σε απάντηση προς τον βουλευτή Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλη Τζελέπη.

Παρακάτω υπενθυμίζονται τα όσα είχε πει ο υφυπουργός το Μάιο του 2017:

«Με την σύμβαση που θα υπογράψει το ΥΠΑΑΤ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δρομολογούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες και αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά, ότι πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Πρωταρχικό μας μέλημα παραμένει η ταχύτερη αξιοποίηση του Προγράμματος, αφού πρώτα εξαντλήσουμε κάθε μορφής συνεργασίας με φορείς, Ιδρύματα και Οργανισμούς που αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κονδυλίων.

Γι’ αυτό και όσοι μιλούν για την ανάγκη ταχύτερης έναρξης του Προγράμματος, ας συμβάλουν με την κατάθεση συγκεκριμένων ρεαλιστικών προτάσεων, αφήνοντας προσωρινά την «μάχη εντυπώσεων» στην άκρη. Ο Ανοιχτός Κατα̟πιστευτικός Λογαριασμός που θα εφαρμοστεί με την παραπάνω σύμβαση είναι ένας νέος, καινοτόμος  μηχανισμός, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα για παροχή ρευστότητας στους δικαιούχους του ΠΑΑ, χωρίς καταβολή εγγυητικής επιστολής, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Αυτή η υποχρέωση θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για πάρα πολλούς ενδιαφερόμενους και τροχοπέδη στην διεύρυνση των δικαιούχων του Προγράμματος, το οποίο όλοι έχουν χαρακτηρίσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της υπαίθρου. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είδε με θετικό μάτι την πρόταση μου, επέκτασης αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης που εφαρμόζεται σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και στο ΠΑΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σαν κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να αναζητούμε κι άλλες δράσεις που θα στοχεύουν στην δημιουργία ευνοϊκών προϋποθέσεων για επενδυτικές πρωτοβουλίες που τόσο ανάγκη έχει η χώρα».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία