Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Έως 30/9 η ολοκλήρωση της διάλυσης αλιευτικών σκαφών

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διάλυση του αλιευτικού σκάφους που έχει ενταχθεί για αποζημίωση από το Μέτρο 6.1.10 «Οριστική παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων» που αφορά στη Δράση «Διάλυση αλιευτικού σκάφους», καθώς και η έκδοση της Έκθεσης Επαλήθευσης- Πιστοποίησης (Πρακτικό Διάλυσης), από το Όργανο Επιτόπιας Επαλήθευσης (ΟΕΕ).

Νέες άδειες για τους επαγγελματίες αλιείς

0
0

Εν τω μεταξύ, το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να σταματήσει η απόσυρση και το σπάσιμο των ξύλινων αλιευτικών σκαφών. «Μιλάμε για παραδοσιακά σκάφη με τεράστια πολιτιστική και πολιτισμική αξία και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να διασώσουμε από αυτά» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βαγγέλος Αποστόλου και συνέχισε «σε διαρκή συνεννόηση με τον αρμόδιο Επίτροπο, το πρώτο που πήραμε ήταν αυτά που θα χαρακτηριστούν ως παραδοσιακά σκάφη, να τύχουν της ίδιας αποζημίωσης, εάν πήγαιναν για διάλυση, κάτι το οποίο ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον κάτοχο».

Μέχρι στιγμής, τα ξύλινα σκάφη τα οποία έχουν αποσυρθεί ανέρχονται σε 450. Από αυτά, 42 έχουν επιλεγεί από το ΥΠΑΑΤ, σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού και Ναυτιλίας, για στη ένταξη στη διαδικασία χαρακτηρισμού τους ως παραδοσιακά.

Αξίζει να σημειωθεί, για τα εν λόγω σκάφη υπάρχει ήδη αρκετό ενδιαφέρον από φορείς για την έκθεσή τους, οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν και όλες τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις διατήρησής τους.

«Για να αποφευχθούν τα εγκλήματα του παρελθόντος και παρά το γεγονός ότι η αρμοδιότητα του ΥΠΑΑΤ περιορίζεται στην απόσυρση των εν λόγω σκαφών, αναλάβαμε μια προσπάθεια για τη διάσωση των παραδοσιακών σκαφών, η οποία έχει ήδη υποστηριχθεί από πολλούς φορείς, δήμους, απλούς πολίτες», δήλωσε στο «Πρακτορείο Fm» σχετικά ο αρμόδιος υπουργός.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία