BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Γαλαντόμοι...για τη στήριξη του συνεταιριστικού γίγνεσθαι

Γενναιόδωρη και φιλαγροτική ακούστηκε η ποµπώδης εξαγγελία Τσίπρα από το βήμα της ∆ΕΘ για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους συνεταιρισμένους αγρότες. ∆εν λέµε αντικατοπτρίζει τις κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσες κυβερνητικές προθέσεις για στήριξη του συνεταιριστικού γίγνεσθαι, ωστόσο ακουµπά σε λίγους! Πρόκειται για μέτρο που αφορά τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος κι όπως λένε φίλοι της Agrenda, η πλειονότητα των αγροτών υπάγεται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και απαλλάσσεται ήδη από το τέλος αυτό!

zaria

9
0

Με αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης τα έβαλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κατά τη διάρκεια της φετινής ∆ΕΘ, στους οποίους καταλόγισε «ανακρίβειες, για να µην πω ψευδείς δηλώσεις, καθώς διέδιδαν ότι ο ΕΛΓΑ έδωσε στην υπόλοιπη Ελλάδα το 30% των αποζηµιώσεων του 2017 εκτός από την Κρήτη. Αυτά είναι ψέµατα µε κεφαλαία γράµµατα, µέχρι παρεξηγήσεως και καταφυγής στη δικαιοσύνη», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος.

Και για να είναι εντάξει, έτσι γιατί πολλά ειπώθηκαν, και η ζηµιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες σύκων στην Εύβοια από τις φετινές βροχοπτώσεις είναι ασφαλιστικά καλυπτόµενη στο 100%, λέει και το υπογράφει! Άσε που «και οι εκτιµήσεις ολοκληρώθηκαν ήδη και εντός του φθινοπώρου θα έχουµε και τα πορίσµατα, ώστε αµέσως µετά να προχωρήσουµε στην καταβολή των αποζηµιώσεων». Ζηµιά, έλεγχοι, πορίσµατα, καταγραφή, πληρωµή! Έτσι απλά! 

Από τη µία η ένταξη στον πτωχευτικό, από την άλλη το εξώδικο των εργαζοµένων της Ζάχαρης, κι ενώ όλα είναι ρευστά, ένα εργοστάσιο θα ανοίξει µόνο, τα περσινά χρωστούµενα ακόµα χρωστούµενα είναι… ο Φέκερ τάζει τριετείς συµβάσεις και η ζαχαροβιοµηχανία θα επιστρέψει -όπως ανακοίνωσε- χρήµατα σε τευτλοπαραγωγούς που παρέδωσαν προϊόν το 2000! Ούτε καν θυµούνται ποιοι είναι! Πάντως, υπολογίζεται να πάρουν περί τα 270.000 ευρώ! Το πόσο θα πάρει κάθε παραγωγός, θα υπολογιστεί µε βάση τις αποδόσεις! 

Τον βρήκαν τον τρόπο και θα τους τσακώσουν τους µεγαλοοφειλέτες, που συστηµατικά και αδικαιολόγητα δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους-όπως λέει η εγκύκλιος Καπρέλη- στους Οργανισµούς Εγγείων Βελτιώσεων. Κάθε Γενικός ή Τοπικός ΟΕΒ, σου λέει, µπορεί τις επόµενες µέρες να καταχωρήσει τα στοιχεία όσων χρωστούν τα µεγαλύτερα ποσά και µετά να σου θα ‘ρθει ο έλεγχος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να σου µετά και οι κυρώσεις Πολλαπλής Συµµόρφωσης για µη τήρηση των διαδικασιών έγκρισης χρήσης υδάτων για άρδευση.

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία