BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ισχυρότερος κινητήρας από την John Deere απόδοσης 685 ίππων

Ανάμεσα στο στόλο της John Deere στην έκθεση Sima 2019, έκλεψε τα βλέμματα και ο εξακύλινδρος κινητήρας PowerTech PSS ισχύος 13,6 λίτρων Stage V μέγιστης απόδοσης 685 ίππων.

deere_sima_2019

Βασίλης Σοφός

109
0

Έναν πιο συμπαγή και πιο ελαφρύ κινητήρα 13,5 λίτρων παρουσίασε η John Deere στην έκθεση Sima 2019 που έλαβε χώρα στο Παρίσι. Το συγκεκριμένο σύνολο είναι παρόμοιο με το υπάρχον μοτέρ που κατασκευάζει η εταιρεία, δηλαδή χρησιμοποιεί SCR και εξωτερικό EGR για να είναι συμμορφωμένο με τους κανονισμούς ρύπων.


Το νέο σύνολο ίσως αντικαταστήσει το υπάρχον των 13,5 λίτρων που χρησιμοποιείται ήδη σε θεριζοαλωνιστικές και ενσιρωτικές μηχανές, καθώς και στα μοντέλα τρακτέρ της σειράς 9R.

Ο καινούργιος κινητήρας όμως, εκτός από το χαμηλότερο βάρος και το πιο συμπαγές πλαίσιο, διαθέτει και νέες αντλίες ψεκασμού, οι οποίες δίνουν αυξημένη απόδοση κατά 10%, όπως αναφέρει η εταιρεία. Ωστόσο η εταιρεία δεν έχει αναφέρει ακόμη σε ποια μηχανήματα θα τοποθετήσει το μοτέρ.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι το γεγονός ότι μοντέλα θεριζοαλωνιστικών και ενσιρωτικών μηχανών καθώς και μοντέλα τρακτέρ της σειράς 9R φορούν αυτή τη στιγμή τον «παλαιότερο» κινητήρα των 13,5 λίτρων, ο οποίος ενδεχομένως να αντικατασταθεί από τον βελτιωμένο των 685 ίππων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία