BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Συγκριτικά δεδομένα μεταξύ καλλιεργειών απεικονίζει η νέα πλατφόρμα της Premier Crop

H Premier Crop Systems είναι μια εταιρεία λογισμικού ανάλυσης δεδομένων που επιτρέπει σε εκατοντάδες παραγωγούς να βελτιώνουν πολλές πτυχές της απόδοσης των καλλιεργειών τους, μειώνοντας τους ενδεχόμενους περιοριστικούς παράγοντες και παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις ακόμη πιο εύκολα με τη βοήθεια χωροταξικών δεδομένων.

bg-tablet_farm-001-usda_2

Βασίλης Σοφός

9
0

Μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα οπτικοποιημένων δεδομένων για την καλλιέργεια με μια πληθώρα πληροφοριών εισάγει η εταιρεία λογισμικού Premier Crop για γεωπόνους και παραγωγούς. Το νέο λογισμικό προσφέρει στους χρήστες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάλληλη λήψη αποφάσεων οι οποίες θα βασίζονται σε οικονομικά αλλά και καλλιεργητικά στοιχεία, όπως είναι τα διάφορα δεδομένα για τους σπόρους φύτευσης, η γονιμότητα, η προστασία της καλλιέργειας και η λίπανση.

«Η πλατφόρμα επιτρέπει στους αγρότες να γνωρίσουν εις βάθος την απόδοση της καλλιέργειάς τους ως μέτρο επιτυχίας, κάνοντας χρήση της λειτουργίας του δείκτη αποτελεσματικότητας απόδοσης», αναφέρει ο Darren Fehr, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Premier Crop.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης αποτελεσματικότητας είναι ένας απλός αριθμός που προέρχεται από την ανάλυση ποικίλων παραγόντων. Ο στόχος του είναι να προσδιορίσει την απόδοση της απόσβεσης που κάνει ο παραγωγός ανά στρέμμα αλλά σύμφωνα με μια χωροταξική προοπτική. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αποδοτικότητα της καλλιέργειας είναι μια από τις σημαντικότερες μετρήσεις για την αξιολόγηση των επεμβάσεων που κάνει ο εκάστοτε παραγωγός στην καλλιέργειά του.

Μέσα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα δίνεται και η δυνατότητα στον παραγωγό να δει -ανώνυμα βέβαια- δεδομένα απόδοσης άλλων καλλιεργειών και να κάνει διάφορες συγκρίσεις. Με αυτό το τρόπο ο κάθε παραγωγός μπορεί να αξιολογει μέσω σφαιρικότερης άποψης-έχει πρόσβαση ακόμη και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από άλλους παραγωγούς, πάλι ανώνυμα- την απόδοση της καλλιέργειάς του και να δει τελικά πώς τα πάει ο ίδιος έναντι των άλλων.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία