BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κλέβει τη δουλειά της δισκοσβάρνας ο καλλιεργητής Top Till που λάνσαρε η Knight

Το Top Till λανσάρεται ως το παρελκόμενο που προετοιμάζει πλήρως το έδαφος για σπορά, χωρίς να χρειάζεται να περάσει δισκοσβάρνα.

1-Knight-Toptill-c-no-credit__1_

Βασίλης Σοφός

332
0

Έτοιμη σποροκλίνη χωρίς την ανάγκη δισκοσβάρνας καταφέρνει να διαμορφώσει ο καλλιεργητής Top Till που λάνσαρε η Knight. Διαθέσιμο σε πλάτη των 4, 5 και 6 μέτρων, ο νέος καλλιεργητής Top Till φέρει μια σειρά από πτερύγια ισοπέδωσης στο μπροστινό μέρος για να «σπάσει» τα ενδεχόμενα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά από τον οδοντωτό κύλινδρο, ο οποίος με τη σειρά του συνθλίζει τις πέτρες και και τις πιέζει προς το εσωτερικό του εδάφους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, την επόμενη «βαριά» δουλειά την αναλαμβάνουν τα 64 ομοιόμορφα κατανεμημένα σε 5 σειρές δόντια, διάταξη που για την Knight κάνει τη διαφορά προσφέροντας καλύτερη ροή των υπολειμμάτων, συγκριτικά με τους άλλους καλλιεργητές που διαθέτουν 4 σειρές δοντιών. Η Knight λέει πως η παραπάνω διάταξη των δοντιών αποδεικνύεται αποδοτική ειδικά όταν το μηχάνημα χρησιμοποιείται ακριβώς μετά τη συγκομιδή, όπου οι αποστάσεις των 30 εκατοστών μπροστά και των 45 πίσω-από πλευρά σε πλευρά των δοντιών ελαχιστοποιούν τα μπλοκαρίσματα.

Ακόμη, ένας διπλός κύλινδρος πίσω συνθλίζει τα τυχόν εναπομείναντα μεγάλα κομμάτια, αφήνοντας ένα έδαφος τελείως επίπεδο. Για την ομοιόμορφη εργασία σε όλα τα εδάφη, η εταιρεία τοποθέτησε ελατήρια σε διάφορα τμήματα του πλαισίου του μηχανήματος. Ο καλλιεργητής Top Till των 800 κιλών αναρτάται στους βραχίονες σύνδεσης του τρακτέρ (απαιτήσεις ισχύος 170 ίπποι) συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση των στροφών στο «στενό» κεφαλάρι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία