BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Yara και IBM συνεργάζονται φέρνοντας τη τεχνητή νοημοσύνη στο χωράφι

Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού την ανοικτή ψηφιακή πλατφόρμα «Open Farm & Field Data Exchange» αποσκοπώντας στη συγκέντρωση όσο περισσότερων δεδομένων για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων της διατροφικής αλυσίδας ενώ προωθούν παράλληλα την καινοτομία στον αγροτικό κλάδο.

ENxgjHxW4AI304h

Βασίλης Σοφός

11
0

Η Yara International και η IBM καλούν όλους τους αγροτικούς οργανισμούς, τους μεγάλους κατασκευαστές του κλάδου, ανθρώπους του ακαδημαϊκού χώρου, ακόμη και τις ΜΚΟ της βιομηχανίας τροφίμων και γεωργίας να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη μιας ανοικτής πλατφόρμας ανταλλαγής δεδομένων που διευκολύνει τη συνεργασία γύρω από αγροτικά και χωροταξικά δεδομένα με στόχο τη διαφάνεια και την βιωσιμότητα της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων.

Χρηματικό αντάλλαγμα για την ανταλλαγή δεδομένων

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η πλατφόρμα «Open Farm & Field Data Exchange επιτρέπει στους αγρότες να λαμβάνουν υπηρεσίες υψηλότερης αξίας και να πληρώνονται ως αντάλλαγμα για την ανταλλαγή των δεδομένων τους. Η χρήση της ανοικτής πλατφόρμας ανταλλαγής δεδομένων μπορεί επίσης να αυξήσει την εμπιστοσύνη των αγροτών και των φορέων της αλυσίδων αξίας ώστε εκείνοι να ανταποκριθούν στις ενδεχόμενες μελλοντικές απαιτήσεις του συστήματος. «Είναι συλλογική μας ευθύνη να συνεργαστούμε για να φέρουμε την καινοτομία στον τρόπο που παράγουμε τρόφιμα. Η μετάβαση προς ένα πιο βιώσιμο σύστημα διατροφής απαιτεί εξειδικευμένες λύσεις για κάθε τομέα και αγρόκτημα.

Η εμπιστευτική ανταλλαγή δεδομένων είναι ένα βασικό στοιχείο όπου μπορούμε να κάνουμε από κοινού τη διαφορά που θα ωφελήσει βέβαια όλους, από τους αγρότες μέχρι τον τελικό καταναλωτή», λέει ο Terje Knutsen, αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Yara. Έτσι η Yara και η IBM καλούν τους κύριους κατασκευαστές του κλάδου της αγροτικής βιομηχανίας και των τροφίμων να δοκιμάσουν από κοινού συγκεκριμένες περιπτώσεις και να καθορίσουν τις βασικές αρχές και πρακτικές της συνεργασίας στην ανταλλαγή δεδομένων.

Όπως αναφέρεται από τις δύο εταιρείς, οι συμμετέχοντες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος τροφίμων το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την προώθηση της καινοτομίας η οποία βασίζεται στην πληροφορία ενώ η νέα πλατφόρμα θα αντιμετωπίσει τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών και θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην παραγωγής τροφίμων.

Αρχική εστίαση στην διαχείριση των αγροτικών δεδομένων

Η πρωτοβουλία αυτή αρχικά θα βασιστεί στην τεχνογνωσία των δύο μεγάλων εταιρειών, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συνδέσουν και να υποστηρίξουν τους αγρότες όλου του κόσμου. Η αρχική εστίαση του κοινού πρότζεκτ θα γίνει στη διαχείριση των γεωργικών δεδομένων. «Πιστεύουμε ότι η γεωργική βιομηχανία πρέπει να επενδύσει σε τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι διαδικτυκές συσκευές.

Όταν η IBM και η Yara ανέπτυξαν την πρώτη ψηφιακή συνεργασία, επικεντρωθήκαμε σε ένα κοινό όραμα για να κάνουμε την πραγματική διαφορά στην αύξηση των παγκόσμιων γεωργικών αποδόσεων με βιώσιμο τρόπο», δήλωσε ο Mark Foster, ανώτερος αντιπρόεδρος της IBM Services και Global Business Services. «Μαζί με την Yara, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την μεγάλη αλλαγή του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων, καλώντας όλους τους σημαντικούς παίκτες της αλυσίδας αξίας να συμμετάσχουν σε αυτό το συνεργατικό όραμα για να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη και βιωσιμότερη διατροφή του κόσμου», πρόσθεσε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία