BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Sulky: Βράβευση για τη λύση σταθερού μοτίβου διανομής ανεξάρτητα από τη ταχύτητα του τρακτέρ

Στα φετινά βραβεία SIMA ξεχώρισε μεταξύ άλλων και η εταιρεία Sulky, η οποία, μαζί με την Burel, ανέπτυξε ένα έξυπνο σύστημα που διατηρεί το μοτίβο διανομής λιπάσματος σταθερό ανεξάρτητα από τη ταχύτητα κίνησης του τρακτέρ.

Sulky-X40plus-X50plus-econov-2

Βασίλης Σοφός

78
0

Με την ονομασία Speed Control και προσαρμοσμένο αρχικά στους διανομείς X40+ και X50+ κάνει ντεμπούτο στην ευρωπαϊκή αγορά το νέο σύστημα διανομής της Sulky, με τα μηχανήματα που το ενσωματώνουν να βραβεύονται μάλιστα στη φετινή απονομή βραβείων καινοτομίας της SIMA.



Το Speed Control αναπτύχθηκε μετά από γαλλική έρευνα που έδειξε ότι η ποιότητα διανομής λιπασμάτων ποικίλλει ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης του τρακτέρ. Δύο χρόνια υπό ανάπτυξη -πρώτο έτος για ενσωμάτωση στο λογισμικό ISObus, δεύτερο έτος στο πεδίο για δοκιμή και απόκτηση πιστοποίησης AEF), η συσκευή είναι ενσωματωμένη στο σύστημα Econov και λειτουργεί χρησιμοποιώντας πληροφορίες ταχύτητας από το GPS του τρακτέρ.



Η πατενταρισμένη αυτή μέθοδος δεν αλλάζει την ταχύτητα περιστροφής των δίσκων καθώς αλλάζει η ταχύτητα του τρακτέρ, αλλά το σημείο όπου το λίπασμα πέφτει πάνω τους. Η ιδέα αυτή, σύμφωνα με τις Sulky και Burer, εγγυάται ομοιόμορφη κατανομή καθώς το τρακτέρ επιταχύνει ή επιβραδύνει στο πεδίο.



Ο λιπασματοδιανομέας X40 + διατίθεται σε πλάτος εργασίας από 24-50 μέτρα και χωρητικότητα χοάνης από 1.900 έως 3.200 λίτρα. Το X50 + προσφέρεται σε πλάτος εργασίας 24-50 μέτρα και με χωρητικότητα χοάνης από 2.400 έως 4.200 λίτρα.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Sulky
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία