BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Λανσάρισμα 7 νέων τηλεσκοπικών φορτωτών από την Bobcat αποκλειστικά για τον γεωργικό κλάδο

Με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της στον αγροτικό τομέα, η Bobcat ανανεώνει την γκάμα R των τηλεσκοπικών φορτωτών της, κάνοντας σαφή τον προσανατολισμό της ανά κλάδο, μαρτυρώντας τον από τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει σε κάθε ένα από τα αγροτικού χαρακτήρα μοντέλα.

hm-meier-mueller-Bobcat_Teleskoplader_TL3870HF-Agri_Hundegang

Βασίλης Σοφός

182
0

Ανεπτυγμένα και κατασκευασμένα στο γαλλικό εργοστάσιο στο Pontchâteau, τα νέα μοντέλα αγροτικού χαρακτήρα που λανσάρει η Bobcat στοχεύουν στην ενίσχυση της αξίας της μάρκας στον γεωργικό κλάδο, με τα νέα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά που φέρουν.



Τα νέα μοντέλα -επτά στο σύνολο- διαθέτουν ικανότητα ανύψωσης που ξεκινά από τους 2,6 τόνους και φτάνει τους 4,3 τόνους, με το ύψος ανύψωσης να κυμαίνεται από 6 έως 7,5 μέτρα. Αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα βρίσκουμε στην γκάμα R των τριών κόμπακτ μοντέλων TL26.60, TL30.60 και TL30.70 και των άλλων τεσσάρων μεγάλων μοντέλων TL35.70, TL34.65HF, TL38.70HF και TL43.80HF.



Σύμφωνα με την εταιρεία, χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αναπτυχθούν τα νέα μηχανήματα, τα οποία διατηρούν παρόμοια «τετράγωνη» αρχιτεκτονική στο πλαίσιό τους, κάτι που μειώνει το κέντρο βάρους και προστατεύει μετάδοση και υδραυλικά.

Η πιο απότομη κλίση του νέου καπό αυξάνει την ορατότητα και μειώνει τα τυφλά σημεία κατά 15%, λέει η εταιρεία. Παράλληλα, η πρόσβαση είναι βελτιωμένη στο χώρο του κινητήρα και οι αναβαθμισμένες εκδόσεις του Bobcat D34 (η πιο ισχυρή έκδοση του οποίου αποδίδει 135 ίππους) χρησιμοποιεί φίλτρο DPF για την ευθυγράμμιση με τους τελευταίους κανονισμούς ρύπων Stage V.



Το κύριο σημείο που φέρει τις περισσότερες ενδιαφέρουσες αλλαγές είναι η επανασχεδιασμένη καμπίνα, η οποία έχει μια πλατύτερη πόρτα και ένα σκαλί πρόσβασης. Τα επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό λέγεται ότι μειώθηκαν κατά το ήμισυ και το αναβαθμισμένο εσωτερικό παρέχει περισσότερο χώρο αποθήκευσης, ένα νέο θερμαινόμενο κάθισμα με αερανάρτηση, το νέο πολυλειτουργικό χειριστήριο, χειριστήρια με οπίσθιο φωτισμό κωδικοποιημένα βάσει χρωμάτων, η νέα έγχρωμη οθόνη LCD και το ραδιόφωνο πλαισιώνουν τον εξοπλισμό των νέων μοντέλων.



Τα 7 μοντέλα διαθέτουν κάμερα για πίσω και φώτα εργασίας LED 360 μοιρών. Κάνοντας χρήση του δείκτη, το κουμπί FNR στο πίσω μέρος του χειριστηρίου επιτρέπει την ενεργοποίηση των συνηθισμένων βραχιόνων και των βοηθητικών λειτουργιών, καθώς και νέες λειτουργίες όπως το Auto Grab, το κούνημα του κουβά, το boom float και η αλλαγή ταχύτητας.

Αναφορικά με το κιβώτιο ταχυτήτων, η λειτουργία «Dynamic» παρέχει ταχύτερες αλλαγές εμπρός και πίσω και πιο γρήγορες φάσεις επιτάχυνσης και επιβράδυνσης. Χρησιμοποιώντας το γκάζι χειρός, η λειτουργία «Flex Drive» διαχειρίζεται την ταχύτητα προς τα εμπρός ανεξάρτητα από τις στροφές του κινητήρα με το δεξί πεντάλ και έτσι δεν χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση στη φάση προσέγγισης.

Μια νέα τέταρτη λειτουργία επιτρέπει στον χειριστή να διατηρεί τους πίσω τροχούς στην επιθυμητή θέση και να κατευθύνει το μηχάνημα με τους μπροστινούς τροχούς. Να αναφέρουμε, τέλος, πως όλα τα μοντέλα της σειράς R συνοδεύονται από εγγύηση τριών ετών (ή 3.000 ωρών). Αυτό μπορεί να επεκταθεί σε πέντε χρόνια ή 5.000 ώρες, όπως αναφέρει η κατασκευάστρια.

Η εταιρεία ERGON ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Bobcat στην Νότια Ελλάδα.  

www.ergontzanidakis.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία