BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τον σεβασμό στο περιβάλον μέσω των watt δείχνει η Merlo με το ηλεκτρικό eWorker

Κατάλληλος για θερμοκήπια, σιλό, περιορισμένους χώρους φόρτωσης και ειδικές καλλιέργειες, ο αμιγώς ηλεκτρικός φορτωτής της Merlo διατίθεται σε δύο μοντέλα μέγιστης ισχύος 60 ή 90 ίππων.

ad7ebdbb-5-merlo-met-les-watts-avec-le-chariot-telescopique-eworker-100-electrique-1000x562

Βασίλης Σοφός

225
0

Το χαμηλών εκπομπών και αθόρυβο τηλεσκοπικό eWorker της Merlo έρχεται να χαιρετίσει την φιλικότητα προς το περιβάλλον, κατάλληλο για εξειδικευμένες καλλιέργειες με περιορισμένους χώρους. Η γκάμα αποτελείται από δύο μοντέλα, το 25,5-60 και το 25,5-90, αντίστοιχα, με μέγιστη ισχύ 60 ίππους και 90 ίππους αντίστοιχα. Και τα δύο διαθέτουν μέγιστο ύψος ανύψωσης 4,8 μέτρα και μέγιστη ικανότητα 2,5 τόνων. Η μπαταρία χαμηλής τάσης 48 V, που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του μηχανήματος -σε χαμηλή θέση για να διασφαλίζεται η σταθερότητα-, παρέχει 8 ώρες χρόνο λειτουργίας και επαναφόρτιση μεταξύ 8 και 9 ωρών.



Για την αποφυγή πιθανής διακοπής λόγω άδειας μπαταρίας, εναλλάσσεται γρήγορα, σε λίγο περισσότερο από 5 λεπτά. Το μοντέλο 25,5-60 2WD έχει δύο κινητήρες τοποθετημένους απευθείας στους μπροστινούς τροχούς και έχει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2 τόνων, ενώ αγγίζει τους 3 τόνους ικανότητας το μοντέλο 25,5-90 4WD που διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα για να κινεί τον πίσω άξονα. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει τρεις τρόπους λειτουργίας που περιορίζουν τη μέγιστη ταχύτητα: Eco έως 19 χλμ./ώρα, Normal έως 22 χλμ./ώρα και Power, έως 25 χλμ./ώρα.



Το σύστημα πέδησης, από την άλλη πλευρά, είναι αναγεννητικό, παρόμοιας φιλοσοφίας με εκείνη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ανακτά ενέργεια από τους μπροστινούς κινητήρες κατά τις φάσεις επιβράδυνσης, όπως ακριβώς και τα υδραυλικά που ανακτούν ενέργεια όταν ο βραχίονας χαμηλώνει.



Το eWorker διευθύνεται αποκλειστικά από τους πίσω τροχούς, με γωνία διεύθυνσης 85° και ακτίνα 2,85 μέτρων (για το μικρότερο μοντέλο). Το υδραυλικό κύκλωμα αποτελείται από μια αντλία ανίχνευσης φορτίου 42 λ./λ., που τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα. Ολοκληρώνεται με μια πίσω υδραυλική πρίζα, προαιρετικά, και μια άλλη στο μήκος του βραχίονα, από τον βασικό εξοπλισμό.



Έχοντας έγκριση Rops και Fops, η καμπίνα φιλοξενεί ένα ηλεκτρονικό joystick που μπορεί να εκτελέσει τρεις κινήσεις ταυτόχρονα, ενώ η αριστερή πλευρά της και η γυάλινη οροφή της αφαιρούνται, με το μπροστινό παράθυρο να θερμαίνεται. Για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, ο τηλεσκοπικός βραχίονας διαθέτει μια προαιρετική ανάρτηση βραχίονα, ανενεργή όμως κάτω από τα 3 χλμ./ώρα. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το eWorker είναι συμπαγές, με μήκος μικρότερο από 2 μέτρα και πλάτος στα 1,53 μέτρα (έκοδση 2WD), ενώ στα 1,67 μέτρα είναι το πλάτος της έκδοσης 4WD.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Merlo
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία