BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η βραβευμένη σειρά αλωνιστικών για μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις

Η σειρά Corus 500 περιλαμβάνει την Corus 518 με 185 ίππους, την Corus 522 με 225 ίππους και την Corus 526 με 260 ίππους.

sklizeci-mlaticka-fendt-corus-agromex-13

Βασίλης Σοφός

2402
0

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής στην 28η Διεθνή Έκθεση Agrotech που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στο Κίελτσε της Πολωνίας, αναγνώρισαν τη σειρά θεριζοαλωνιστικών μηχανών Fendt Corus 500 με βραβείο για τις βελτιώσεις στην παραγωγικότητα και την αξιοπιστία.

Η σειρά, που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2022, περιλαμβάνει εννέα μοντέλα θεριζοαλωνιστικών μηχανημάτων σχεδιασμένα για ευρωπαϊκές γεωργικές εκμεταλλεύσεις. «Τα μοντέλα Fendt Corus 500 ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους όσον αφορά τα μεγέθη των κεφαλών και τις επιδόσεις για την ευρωπαϊκή αγορά, λέει ο Tomasz Szczesny, διευθυντής επιχειρήσεων Fendt για την Πολωνία.



«Για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις που θέλουν να έχουν τις δικές τους θεριζοαλωνιστικές μηχανές για να είναι ανεξάρτητες, αλλά και για τους εργολάβους, οι οποίοι συγκομίζουν σε οικογενειακές γεωργικές εκμεταλλεύσεις μικρότερου και μεσαίου μεγέθους», η σειρά Corus 500 είναι η πιο κατάλληλη, σύμφωνα με τον Tomasz Szczesny, διευθυντή επιχειρήσεων Fendt για την Πολωνία.

Ένας άλλος θετικός παράγοντας είναι οι οικονομικές λύσεις λειτουργίας για τη συγκομιδή σε διάφορες καλλιέργειες που προσφέρουν οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές Corus. Προσφέρουν αξιοπιστία για πολλά χρόνια χρήσης, υψηλή παραγωγικότητα σε όλους τους τύπους και τις συνθήκες των καλλιεργειών και υψηλή ποιότητα.

Η γκάμα Corus

Η σειρά Corus 500 περιλαμβάνει την Corus 518 με 185 ίππους, την Corus 522 με 225 ίππους (165 kW) και την Corus 526 με 260 ίππους. Η Corus 518 τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα Agco Power 4,9 λίτρων και οι Corus 522 και Corus 526 από εξακύλινδρους κινητήρες 7,4 λίτρων.

Τα μοντέλα 518 και 522 έχουν χωρητικότητα δεξαμενής σιτηρών 5.200 λίτρων και ικανότητα εκφόρτωσης 72 λίτρων ανά δευτερόλεπτο. Το μοντέλο 522 διατίθεται με προαιρετική δεξαμενή χωρητικότητας 6.500 λίτρων, που έχει ικανότητα εκφόρτωσης 85 λ./δευτ., ενώ η Corus 526 περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη δεξαμενή στον βασικό εξοπλισμό.

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν παραλλαγές των συστημάτων αλωνισμού Multi Crop Separator (MSC) και MSC Rice, τα οποία εξοπλίζουν τη θεριζοαλωνιστική μηχανή για την επεξεργασία δημητριακών, ρυζιού, αραβοσίτου, φασολιών, μπιζελιών και άλλων καλλιεργειών. Η Fendt αναφέρει ότι η μονάδα αλωνισμού διαθέτει ένα τύμπανο διαμέτρου 600 χιλιοστών υψηλής αδράνειας και μπορεί να εξοπλιστεί με ένα προαιρετικό κοίλο, που επιταχύνει τις προσαρμογές για διαφορετικές καλλιέργειες. Το σύστημα MCS παρέχει υψηλότερη απόδοση σε δύσκολες συνθήκες συγκομιδής και βελτιώνει το διαχωρισμό.

Άλλα χαρακτηριστικά της σειράς

Οι πελάτες μπορούν να εξοπλίσουν το μηχάνημα είτε με κεφαλές PowerFlow είτε με κεφαλές FreeFlow. Η FreeFlow διαθέτει κοπτική ράβδο Schumacher με πλάτος κοπής που κυμαίνεται από 4,8 έως 7,6 μέτρα και κοχλία τροφοδοσίας με κινητά δάχτυλα που λειτουργούν σε όλο το πλάτος εργασίας για συνεχή ροή της καλλιέργειας. Το PowerFlow διαθέτει επίσης μια μπάρα κοπής Schumacher, παρέχει πλάτος εργασίας από 5,5 έως 6,2 μέτρα και χρησιμοποιεί ιμάντες PowerFlow για την τροφοδοσία της καλλιέργειας στον κοχλία εισαγωγής.



Μέσα στη βελτιωμένη καμπίνα, οι χειριστές έχουν πρόσβαση σε αυτόματες λειτουργίες όπως ο έλεγχος κεφαλής AutoLevel, ο έλεγχος ύψους κοπής, ο έλεγχος πίεσης εδάφους και η επιστροφή στην κοπή. Ένα joystick πολλαπλών λειτουργιών στο υποβραχιόνιο ελέγχει την κεφαλή και τον κοχλία εκφόρτωσης. Οι χειριστές μπορούν επίσης να ελέγχουν το κοίλο και τα κόσκινα από την καμπίνα. Ένα μεγάλο πανοραμικό παρμπρίζ, τα νέα μπροστινά φώτα εργασίας και οι δύο προαιρετικές κάμερες βελτιώνουν την ορατότητα γύρω από το μηχάνημα. Η νέα ηλεκτρο-υδροστατική κίνηση των μηχανημάτων περιλαμβάνει μια λειτουργία οδήγησης για τη μείωση των στροφών του κινητήρα και συνεπώς της κατανάλωσης καυσίμου, καθώς και μια λειτουργία πεδίου, που καθιστά διαθέσιμες τις μέγιστες στροφές του κινητήρα, όταν αυτό χρειάζεται.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fendt
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία