BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μικρό όγκο και 13 μέτρα πλάτος εργασίας πέτυχε η Kuhn με το GF 13003

Το αναρτημένο συλλεκτικό GF 13003 φέρει συμπαγή σχεδιασμό ενός μηχανήματος με τοποθέτηση σε 3 σημεία αλλά με πλάτος εργασίας 13 μέτρα με 12 μάλιστα ρότορες. Ο σχεδιασμός και τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν όμως κατάλληλο για χρήση με τρακτέρ μεσαίας ισχύος.

41_11

Βασίλης Σοφός

1040
0

Το GF 13003 είναι το νέο απλό και αποτελεσματικό συλλεκτικό που βάζει η Kuhn στην γκάμα της. Φέρει πλάτος εργασίας 13 μ. και 12 ρότορες, με την εταιρεία να τονίζει την απόδοση, τη ταχύτητα και την ποιότητα της εργασίας ως τα βασικά χαρακτηριστικά.

Εν συντομία, τα χαρακτηριστικά είναι

-Καλή παρακολούθηση του εδάφους για υψηλή ποιότητα απορρόφησης

-Καλή στροφή χορτονομής

-Ομοιόμορφη διασπορά της χορτονομής στο έδαφος

-Βέλτιστη ποιότητα επέκτασης/απομάκρυνσης

Οι δύο εξωτερικοί ρότορες στα δεξιά του μηχανήματος περιστρέφονται για συλλογή στα όρια του χωραφιού. Αυτή η λειτουργία δεν απαιτεί πρόσθετη υδραυλική βαλβίδα, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κίνησης του μηχανήματος. Ο ρότορας OPTITEDD, καθώς και οι βραχίονες και τα δόντια αυτού του νέου μηχανήματος αυξάνουν την ικανότητα εργασίας όσον αφορά την αντοχή και τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων εργασίας. Το μηχάνημα μπορεί να εργαστεί στις πιο ακραίες συνθήκες (βαριά χορτονομή, πετρώδες έδαφος κ.λπ.), ενώ οι κραδασμοί μειώνονται σημαντικά χάρη στο πιο άκαμπτο πλαίσιο.



Η διάρκεια ζωής των δοντιών Heavy-Duty του νέου ρότορα είναι διπλάσια από τα προηγούμενα μοντέλα, τονίζει η εταιρεία, ενώ παράλληλα διατηρείται η ευέλικτη ικανότητα εργασίας. Οι εκτροπείς του τροχού του ρότορα τοποθετούνται στο στάνταρντ εξοπλισμό, για να περιορίζουν τη συσσώρευση χορτονομής στον τροχό και τη στήλη.



Γενικά, η Kuhn αναφέρει ότι το GF 13003 είναι εύκολο στη χρήση. Διαθέτει μόνο ένα κιβώτιο ταχυτήτων και δύο υδραυλικές βαλβίδες για τις διάφορες λειτουργίες, όπως αναδίπλωση/αποδίπλωση, λοξή ρύθμιση και θέση στροφής κεφαλής. Είναι μάλιστα απλό και φιλικό προς το χρήστη, έτσι ώστε να εξαλείφονται τα λάθη χειρισμού.



Ο σχεδιασμός αυτού του μηχανήματος το καθιστά συμπαγές για ασφαλές οδικό ταξίδι. Το κέντρο βάρους του είναι κοντά στο τρακτέρ, επιτρέποντας τη σύζευξή του σε τρακτέρ μεσαίας ισχύος.



Όλα τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για τη μείωση του κόστους συντήρησης (σύστημα κίνησης DIGIDRIVE, ρότορες χωρίς συντήρηση) και την παραγωγή χορτονομής χωρίς προσμίξεις αλλά με υψηλή θρεπτική αξία (ατομική άρθρωση ρότορα, ασύμμετρα δόντια για τεντώματα παράλληλα με το έδαφος, τροχοί κοντά στους ρότορες και ρότορες μικρής διαμέτρου) έχουν ενσωματωθεί σε αυτό το μοντέλο.



Τέλος, η λειτουργία HLC (Headland Lift Control) καθιστά δυνατή την ανύψωση όλων των ροτόρων, την παροχή μεγάλης απόστασης σε κεφαλάρια και τη διευκόλυνση των ελιγμών. Κατά συνέπεια, η χορτονομή ελέγχεται μόνο μία φορά.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία