BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ηλεκτρονικό σύστημα ζύγισης, δύο δίσκοι και νέες τεχνολογίες για τους διανομείς MDS.2 W της Kuhn

Με στόχο την ακρίβεια τόσο της ζύγισης όσο και της εφαρμογής, τα νέα συστήματα διανομής της Kuhn έρχονται εξοπλισμένα με απλές στη λειτουργία τεχνολογίες για ευελιξία και εξοικονόμηση.

KUHN_9091_72dpi-2-Copy_2

Βασίλης Σοφός

439
0

Η Kuhn παρουσίασε τη σειρά MDS .2 W των λιπασματοδιανομέων διπλού δίσκου με διπλές κυψέλες ζύγισης για ακριβή έλεγχο της ποσότητας εφαρμογής. Οι νέοι διανομείς παρέχουν πλάτος εργασίας από 10 έως 24 μέτρα, ανάλογα με την επιλογή του δίσκου και το υλικό που διανέμεται, για χρήση σε μια ποικιλία καλλιεργειών καθώς και στις στενές σειρές των αμπελώνων.

Η σειρά MDS.2 W μπορεί να αναδιαμορφωθεί με τέσσερα μεγέθη χοάνης και διάφορες επιλογές επέκτασης χοάνης, ανάλογα με την εφαρμογή, όπως δηλώνει η κατασκευάστρια.

Αυτόματη προσαρμογή του ρυθμού εφαρμογής

Το μοντέλο MDS.2 W χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρονικές κυψέλες ζύγισης για να καταμετρά το βάρος του υλικού ή των σπόρων που φεύγουν από τη χοάνη, προτρέποντας τον ελεγκτή Quantron A της μονάδας να προσαρμόζει τη δόση εφαρμογής κάθε δύο δευτερόλεπτα.



Οι κυψέλες ζύγισης ενημερώνουν επίσης τον χειριστή μέσω του ελεγκτή για το πόσο υλικό έχει απομείνει στη χοάνη και ακυρώνουν την ανάγκη εκτέλεσης δοκιμής βαθμονόμησης του συντελεστή ροής πριν από την έξοδο στο πεδίο.

Στις επιλογές διανομής το GPS και οι εναλλακτικοί αναδευτήρες

Άλλα δεδομένα που εμφανίζονται από τον ελεγκτή Quantron A του MDS 2 W περιλαμβάνουν τη δόση εφαρμογής, τον μετρητή επιφάνειας και την ταχύτητα εδάφους. Τα προαιρετικά καλώδια επιτρέπουν τη σύνδεση του ελεγκτή με μια μονάδα GPS, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος μεταβλητής δόσης ακριβείας.

Η οκτάγωνη χοάνη του MDS.2 W έχει σχεδιαστεί μάλιστα με τέτοιο τρόπο που να μειώνει τη συσσώρευση του υλικού και να αδειάζει πλήρως. Να σημειωθεί ότι ο περιστρεφόμενος αναδευτήρας του μπορεί να αντικατασταθεί από προαιρετικές παραλλαγές για χρήση με σκόνες, σπόρους, ακόμη και κολλώδη υλικά, λέει η Kuhn.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία